úterý 31. července 2012

LIARS – Brats (Mute)


Přestože nový singl Brats newyorských Liars vyjde až v polovině října, animaci Iana Chenga si můžete vychutnat už dnes. Samozdřejmě pokud ji majitelé autorských práv nevystříhnou – čímž si škodí sami sobě, že?! Po květnovém skvostu No.1 Against The Rush se tak jedná již o druhé připomenutí VYNIKAJÍCÍHO alba WIXIW, které na stejné značce vyšlo 4. června.  

pondělí 30. července 2012

Pražskou vrchní státní zástupkyní se dnes stala JUDR. Lenka Bradáčová, Ph.D.


Lillerne Tapes - Compilation #2


CVLTS, Kevina Greenspona, Formel Selves a řadu dalších podobně smýšlejících interpretů nabízí aktuální dvaadvacetiskladbová kazeta (75 ks) Lillerne Tapes, které vede Gabe Holcombe alias Vehicle Blues. Ten po „opuštění“ Kansas City zakotvil v Chicagu, kde dle jména svého kocoura Ernieho a podnětu Baby Birds Don't Drink Milk založil tento limitovanými edicemi proslavený label už v roce 2008. O tom jak vypadá taková „konkurence“ Drew Gibbonovi ze Solid Melts, se i bez vložených nákladů můžete přesvědčit na velice inspirativní hodinové Compilation#2!!!!!!!!!!!!!

neděle 29. července 2012

PODVODNÉ FIRMY vs. (třeba) Pavel Dlouhý


Setkali jste se s někým, kdo se Vás snažil ošálit, nebo obelhat? Stali jste se sami obětí podvodu? Podělte se s Vašimi osobními zkušenostmi. Nenechme podvodníky vyhrát!
Využijte přehledný seznam právnických a fyzických osob na webovém projektu PODVODNÉ FIRMY.
Jako příklad uvádím záznam o Ing. Pavlu Dlouhém, místostarostovi Hluboké n. Vlt. (současný starosta Ing. Tomáš Jirsa kandiduje za ODS na hejtmana Jihočeského kraje):

„...je obyčejný gauner a ne kníže z Hluboké! Při restitucích majetku Školního zemědělského podniku Hluboká nad Vltavou jako ředitel nechal rozkrást státní majetek způsobem tvz. navýšení podílů. Šlo o to, že se měl vydával majetek restituentům jen podle toho co skutečně odevzdali, tj. například krávu za krávu. Jen v případech, kdy nebylo možné toto prokázat podle protoklu se mělo postupovat podle vyhlášky o náhradách. Protože majetek ŠZP byl několikanásobně vyžší než restituce, Dlohý rozhodl, že majetek se začne vydávat podle náhradové vyhlášky, kde bylo možné dosáhnout i více než trojnásobného plnění. To ovšem bylo možné je pro něj a kámoše, protože začal skupovat restituční podíly od restituentů, ktrým nejprve tvrdil, že nic nedostanou.Takže státní majetek stamilionovéých hodnot se vydal navíc. Za zneužívání informací v obchodním styku a byl naší kriminálkou na podnět NkÚ trestně stíhán. Státní zástupce Žiška z KSZ tento případ za nevyjasněných okolností smetl ze stolu, takže Dlohý se před soud vůbec nedostal…“

Lee Noble / Ensemble Economique – Motion Forever (Hands In The Dark)



Další položkou Hands In The Dark, kterou v brzké době opět čeká štítek „sold out“, je společný 12“ dvou kalifornských samotářů. Lee Noble navazuje jemně klaustrofobním (砂の女)  pojetím na loňské albové zjevení (dnes free) Horrorism a Brian Pyle (Starving Weirdos, RVPaintings) vás svou mystickou elektronikou přenese o třicet let назад. Ten pod názvem Ensemble Economique začal sólové experimenty programovat už v roce 2008 (At The Foot Of Nameless Roads, digitalis Recordings) a přes Not Not Fun, Sick Head, Amish Records a Decorder to dotáhl až na tuzemská mola. V případě Motion Forever (300 ks, obal Lee Noble & Amy Fortunato) se dostal, ač jen těsně o prsa, i před mého modela tovární značky Lee Noble.   

Lee Noble
A2. Woman In The Dunes (03:05)
A3. Memory Photo (08:46)
A4. Bed Spell (03:45)

Ensemble Economique
B2. Radiate THROUGH Me (05:36)

"Parents" by Lee Noble from Bathetic on Vimeo.


ENSEMBLE ECONOMIQUE - Radiate Through
Me from PɨK on Vimeo.

čtvrtek 26. července 2012

John Maus - A Collection Of Rarities And Previously Unreleased Material (Ribbon Music / Domino)


John Maus (Panda Bear, Ariel Pink) je americký hudebník a ve Švýcarsku vystudovaný filozof, který si svůj cit pro opisování od slavnějších kolegů objevil už někdy ve třinácti letech. Okresní pozornosti se mu však dostalo až s příchodem nového milénia, kdy si v rodném Austinu nadělil ke svým dvacetinám debutové album Love Letters from Hell, ze kterého stejně jako o tři roky mladšího I Want to Live pocházejí i některé níže uvedené skladby (2, 5, 7, 13, 14). Kraj dobyl skrz londýnský label Upset! The Rhythm, díky jehož pohostinnosti (2006 Songs, 2007 Love Is Real) se konečně dostal mimo Bushovo impérium a kde navíc loni vydal kritiky nejvíce ceněné album We Must Become The Pitiless Censors Of Ourselves a fanouškům vinylových vůní poslal oprášené LP Songs (500 ks).
Bohatá minulost, nepřinášející však v jednotlivých titulech takovou pestrost, jako aktuální pozdní sběr ACORAPUM (1999-2010). Na ploše 45 minut se sice objevily pouze dvě doposud nezaznamenané skladby (4, 9), ale i tak kompilační vzorky (3 Asa Wa Kuru / Rough Trade, 6 Rough Trade, 8 Ribbon Music / Domino, 11 Rough Trade, 12 Rough Trade) se zbytkem testovacích verzí (Demos 2011) působí jako skutečný pravěk synth-popu bez trendového přívlastku retro.

01. North Star (2008)
02. The Law (2003)
03. Castles In The Grave (2010)
04. Angel Of The Night (2010)
05. Mental Breakdown (2004)
06. Bennington (2007)
07. Big Dumb Man (2003)
08. No Title (Molly) (2008)
09. Lost (2003)
10. All Aboard (2007)
11. This Is The Beat (2005)
12. My Hatred Is Magnificent (2008)
13. The Fear (2003)
14. Fish With Broken Dreams (1999)
15. Rock The Bone (2008)
16. I Don't Eat Human Beings (2008)

 

úterý 24. července 2012

Konfident – režie Juraj Nvota, námět a scénář Ľubomír Slivka


Konfident je tajný spolupracovník policie, donašeč, fízl, udavač, ale také do kin právě vstupující česko-slovensko-polský snímek režiséra a herce Juraje Nvoty, přibližující život v totalitním Československu na sklonku 60. let minulého století. Začnu-li naprosto zbytečnými nedostaky, tak na prvním místě stojí už zavádějící název filmu, protože ústřední postava pracuje u ŠtB na hlavní pracovní poměr. Další, ale  mnohem větší problém spočívá v hereckém obsazení. Chápu že dostat diváka na neznámé tváře je značně obtížné, ale díky profláknutému Jiřímu Mádlovi (Adam) v hlavní roli a baviči Janu Budařovi (estebák Rybárik) klesla celková věrohodnost minimálně o čtvrtinu, což je pro takto dramatický příběh inspirovaný skutečnými událostmi veliká škoda. Oproti Poutům a syrovosti Das leben der anderen  Konfident zbytečně pokulhává, jakoby nechtěl naplno ukázat tehdejší strach ze Státní bezpečnosti. Značně odlehčený, místy až úsměvný příběh vypráví o dvacetiletém radioamatérovi, který po návratu z vojny rozšíří na Slovensku řady SNB, čímž si se svou nic netušící partnerkou Evou (Michaela Majerníková) zkvalitní svůj dosavadní život. Časem však zjistí vlastní naivitu a kromě započaté diverzantské činnosti vidí jedinou budoucnost v emigraci.
Na to jak "náš" Konfident dopadne si zajděte do kina, nebo navštivte Ústav pamäti národa v Bratislavě. Každopádně i přes řadu školáckých chyb toto 108 minutové ohlédnutí do časů často „zapomínaných“ doporučuji, a to nejen kvůli zastrašování, které nás začíná opět pomalinku obklopovat.
 
70%

Pussy Riot (Zeon Light Kassett)


PUNK’S NOT DEAD si řekli švédští Zeon Light Kassett a podpořili holky z Pussy Riot. Teda s vašim přispěním. Přihodíte-li k jejich stále volně dostupným nahrávkám nějaké své drobné, poputují na konto FREE PUSSY RIOT.

neděle 22. července 2012

Strange Passion (Finders Keepers Records / B-Music / Cache Cache)


Dnes kdy na plátna kin vstupuje zdigitalizovaná verze snímku Sedmikrásky (1966), přichází hudební stránku této klasiky zastupující label Finders Keepers se svou další vykopávkou. Nejedná se sice již o zástupce československé kinematografie, i když díky tuzemským kořenům dnes značně zprofanovaného výrazu DIY zde určité spojení s našimi šedesátými léty najdete také.
Strange Passion s podtitulkem „Explorations In Irish Post-Punk, DIY and Electronic Music 1980-1983“ je kompilace čtrnácti skladeb v podání dvanácti irských kapel, sesbíraných DJ Darrenem McCreeshem z B-Music.
VyniVyniVynikající hodina vzpomínání s velkým V, o jejíž aktérech, vč. prvních a zároveň nejpoutavějších letech  života U2, získáte např. ZDE.  
      
A1. Dogmatic Element - Just Friends (Cattle Company Records 1981)
A2. The Threat - High Cost Of Libiny (One Web Records 1980)
A3. Chant! Chant! Chant! - Play Safe (Peig The Man Records 1981)
A4. Virgin Prunes - Twenty Tens (I've Been Smoking All Night Long) (Baby Records 1981)
A5. Operating Theatre – Austrian (CBS Ireland Records 1981)
A6. Stano – Town (Vox Enterprise Records 1982)
A7. The Peridots - No Water (1980)

B1. Choice - Always In Langer (1981)
B2. PH - Last Days (1983)
B3. Major Thinkers - Avenue B (Phaeton Records 1981)
B4. SM Corporation – Accentuate (1983)
B5. SM Corporation - Fire From Above (1983)
B6. Tripper Humane – Discoland (Ripped Riff Records 1981)
B7. Operating Theatre - Eighties Rampwalk (RTÉ - Dave Fanning 2FM Show 1981)


pátek 20. července 2012

Vision Fortune – Night Jukes EP (Italian Beach Babes / SEXBEAT)


I když se oba bři pohybují na hudební scéně přes deset let, jako Vision Fortune začínali v Itáli. Teda aspoň co se fyzických nahrávek týče. U Mannequin jim loni v říjnu vyšel třistakusový 7“ Black Coral / Void Of  The Halley, koncertně doprovázeli mj. Cold Pumas, či Novella a díky londýnským značkám Italian Beach Babes a SexBeat lze poslední kousky jejich vynikajícího EP Night Jukes (100 růžových kazet) sehnat právě tam. Hudbu budoucích ztracených civilizací sice před nimi zaznamenali třeba už Liars, ale kdo tuto jiholondýnskou, na koncertech o kytaristu rozšířenou dvojici zachytil naživo, ušetřil minimálně za chemickými extrakty vyvolávané halucinace.
5/5

A1. Heavy Saddles (4:39)
A2. Natural Faze (3:22)
A3. Drag (6:01)

B2. Black Ocean Glow (5:42)


čtvrtek 19. července 2012

Creepy Teepee 2012 (Kutná hora 12.-15.7. 2012)

František Čížek - autor obázku a článku

Na čtyři dny se minulý týden vrátil do areálu bývalého pivovaru Kutné Hory už čtvrtý ročník přehlídky CREEPY TEEPEE, která představila aktuální modely současné světové scény. Jak již v zimních měsících avizovala některá nepřéhlednutelná návrhářská jména, nejvlivnější trendy letošní sezony skutečně patří pastelovým barvám, a to nejen v jemným květinových a pudrových odstínech přenášených do záměrně kýčovitých potisků, ale stále častěji se objevují i zářivé neonové barvy. Výrazné geometrické tvary, aztécké a orientální vzory doplněné kolotočářskými tretkami posílily na své vážnosti a slavit mohou i příznivci depešáckých sestřihů. Návrat jejich "nesmrtelné" černé je OPĚT zde.
Pro někoho možná naprosto nepodstatné detaily, bez kterých však nepodtrhnete celkové vyznění vašeho outfitu. Takže pokud chcete býti stále o (k)rok vpředu, nezapomeňte příští rok znovu vyrazit na nejdůležitější událost našeho festivalového léta - CT2013.

úterý 17. července 2012

Trnka + 1/2 pytel = nepravomocně nepotrestáni §


Je to absurdní a nesmyslné. Tak někdejší ředitel Úřadu regionální rady Regionu soudržnosti Jihozápad Jiří Trnka hodnotil stíhání, které proti němu a jeho podřízenému, někdejšímu vedoucímu českobudějovického územního odboru implementace panu 1/2pytlovi, vedla policie v souvislosti s údajnými machinacemi s hodnocením projektů (3,75 miliardy korun), žádajícími o podporu z evropských fondů. A soud mu dal za pravdu. Nafouknutou bublinu plnou údajně nepodložených faktů dnes v poledních hodinách nepravomocně prostřelil zproštěním obžaloby předseda senátu Městského soudu v Praze Alexander Sotolář.
Díky odvolání státní zástupkyně Darji Dunajové se případem (pokus o pletichy při veřejné soutěži, zneužívání pravomoci veřejného činitele a poškozování finančních zájmů Evropských společenství) bude ještě zabývat Vrchní soud v Praze.


Joy and Revolution (Magic Rub Cassettes)


Už téměř rok spojuje malé, skromné a převážně synth-dream-popem sycené atlantské jméno Magic Rub Cassettes (Bad Thoughts, Datsyuk, ...) hudební nadšence, pro které magnetofonové pásky zatím nestratily smysl. Ač každý titul doprovází digitální verze, nostalgie pravěkých nosičů má prostě stále svá kouzla. Za asi nejznámější z doposud třiceti realizovaných nahrávek lze považovat lednový Futurescope split Twins s tamní dvojicí Joy and Revolution (Jonathan Hartley, Hanken), jejichž zdeformovaný pop dosahuje minimálně stejných kvalit, jako samotný Matt Werner. Ti svou celkem bohatou diskografii odstartovali právě na vlastní značce v srpnu 2010 EP Love is Kind a po níže uvedených striktně limitovaných edicích nyní přicházejí s prozatím poslední patnáctiminutovkou Visual Lust, dokazující stále silnější tah na budoucí nepřehlédnutelnost pojmu Joy and Revolution, resp. Magic Rub Cassettes!!!
 
Forgotten Youth (3/2011)
Summer Fling (5/2011)
This Isnt Real (free 10/2011)
TV Is Boring (4/2012)
      
Joy and Revolution/ We are Burnouts from Tropical Junkie on Vimeo.

neděle 15. července 2012

Wobbly Lamps EP (Polyvinyl Craftsmen Records)


Stejně jako Bodie, Doyle a Cowley, tak i Woobly Lamps dávají vzpomenout na britská sedmdesátá léta. Zatímco však kluci z CI5 mě dostávali skrz zrnitý a černobílý příjem tehdejší rakouské televize, debutový singl Woobly Lamps šlape jako Bodieho třílitr Ford Capri. Garážmistrem této ze Southend-on-Sea přijíždějící posádky (Ricky Wicked, Paul Lagden, Lee Hall, Ashley Lyons, Del's Bells) je podcastový zástupce Polyvinyl Craftsmen (Transmission 56) Paul Cooper, který premiéru vlastní PVC značky věnoval právě kumpánovi Lagdenovi a jeho post-punkové partě Wobbly Lamps. Neváhejte. Záznam ze Seamus Wong studia vychází pouze na 250 sedmipalcích!    
A2. SWMD


pátek 13. července 2012

Hnutí DUHA – AntiHnutí DUHA 0:0


Když se dva perou, třetí se směje.
Přesně do takové situace mě pasoval dnešní souboj dvou rivalů, pořádaný hostujícím Hnutím DUHA před hlubockou restaurací Hubert (s.r.o.). Proti předem ohlášenému happeningu ekologických aktivistů vedených MVDr. Jaromírem Bláhou nastoupil domácí tým Ing. Pavla Dlouhého, kterého pro odlepený knír nahradil s páskou na ruce Ing. Tomáš Jirsa.
Po slavnostním výkopu nerudného pingla (Obsluhoval jsem komunistický fízly) se do poklidného projevu vmísil s vlastním megafonem místní kapitán, podporován troubením kýčovitě vyhlížejícího vláčku a kotlem domácích fanoušků, metajících po soupeřích třešně. Přestože na půlhodinovou exhibici dohlížela trojice sudích ve složení Bumbác – Kulturista - Pornoherec, proti nesportovnímu chování publika modrá jednotka nezakročila. Jisté obavy z drsné tváře manažera TJ Čutálistů, doprovázeného dokonale vystylovanou ochrankou, by přečetl i analfabet Podšálek.
Zápas stejně jako v předchozích kolech skončil remízou a Šumavě opět nepomohl. Oba týmy sice usilují (pravděpodobně) o to samé – o záchranu Národního parku, ale toho společného, resp. správného DrVoštěpa pro vlastní malost (0:1) asi jen tak nenajdou. Pokud ovšem v této věci mají přednost vyšší zájmy před samotnou léčbou, pak o část této jedinečné krajiny přijdeme i tak.





čtvrtek 12. července 2012

Warpaint - 10.07. 2012 Palác Akropolis, Praha (naživo)


V úterý vystoupila v Praze americká dívčí kapela Warpaint, kterou pro Palác Akropolis zajistila tamní agentura Rachot.
Hned od úvodu tuzemské premiéry si kalifornská čtveřice vedla tradičním, možná už lehce nepřekvapujícím sněním, neslibujícím příliš energické "festivalové" vystoupení. Ovšem po vtipném darování o nápis Warpaint upravené polské vlajky se do tří čtvrtin naplněný hlavní sál konečně probral a po skladbě Stars, a to nejen změnou fádního setlistu, spadl vzájemný ostych. Každá z následujících skladeb přenášela do publika stále stoupající intimitu značně uvolněné nálady skvěle sehraných krásek, ukončenou v základní části sólovým vystoupením Emily Kokal. Baby přecházející místy do pětatřicet let staré Because the Night (Patti Smith & BOSS) sice mírně předpovídala popřestávkové pokračování, ale určitě ne tak fantastický závěr osmdesátiminutového vystoupení, jaký následoval. Po VYNIKAJÍCÍ Burgundy se dívky usadily na okraj pódia a ve fascinující akustické verzi Billie Holiday rozdali svou upřímně uměleckou krásu snad všem, kteří se ještě nestačili do této vyjímečné kapely zamilovat.
9/10       

Intro
Bees
Stars
Warpaint
Compusure
Undertow
Majesty
Beetles
Elephants
Outro
Baby / Because the Night
-
Burgundy
Billie Holiday













pondělí 9. července 2012

Gigantes – Death to the Beast (Lancashire And Somerset)


Ještě jako BEAST předskakovali třeba Mugstar či That Fucking Tank, ale po dvou letech požírání vlastních fanoušků bestii raději pohřbili a odhalili (nad)lidskou tvář – Gigantes. David Smyth  (A.p.A.T.t, Kling Klang) a Joe Hirons (Uncivil Servant). Dvojice, která mysl malých lidských červů ovládá pouze instrumentální avant-gardou psychydelické hudby. Stačí prosté(ě) bicí, syntetizátory s čarovnými smyčkami a fantasticky znějící prostorový debut Death to the Beast je na světě. Režie se ujal producent Robert Whiteley (Whitewood Recording Studio) a v nákladu tříset žlutých vinylů jej podpořilo malé liverpoolské vydavatelství Lancashire & Somerset, zachraňující mj. i všechny (nad)přirozené bytosti tamní nezávislé scény.    

A1. Left To Die (07:42)
A2. Centrifuge (05:43)
A3. Moon Boots (05:45)

B1. Shadow – part 1&2 (13:52)
B2. Altered (03:07)
B3. Seal The Deal (03:45)
B4. Yeletihw Trebor (03:47)

sobota 7. července 2012

S U R V I V E (Mannequin Label)


V květnu 2009 dala dnes také pod názvem Short Hour v Austinu figurující dvojice Kyle Dixon (Brain Club) a Michael Stein (BOAN) dohromady projekt, který za spoluúčasti Marka Donica a Adama Jonese objevuje „zapomenutá“ kouzla syntetizátorů a dalších analog-automatů počátku poslední čtvrtiny minulého století. Coby S U R V I V E debutovali se skladbami Omniverse a Chem Trails vedle SLEEP ∞ OVER / oOoOO / Terminal Twilight na kazetové kompilaci Dark As Night (3/2010 Bathetic Records), prostřednictvím Light Lodge Records o měsíc později vydali první vinylové EP (Holographic Landscape / Lunar Eclipse / The Cave / Glass Knives) a na úvod roku následujícího si u LivingTapes objednali stokusovou edici kazet (Untitled / Live@KVRX 6/27/09 / White Clouds / Untitled / Song #2 / Untitled / Dirge). Po svépomocí vydaném záznamu cschz01/ cschz02 (15 kazet) oslovil čtveřici italský label To Lose La Track, který se v dubnu postaral o okouzlující 7“ W115 / Part Tiger, předznamenávající (ač nezastupující) vynikající eponymní album. To vyšlo koncem června na římském labelu Mannequin a že patří k jedné z nejpozoruhodnějších nahrávek letošního roku, dokládá i jeho okamžité rozebrání (300 ks) ještě před datem realizace.
10/10     

A1. Deserted Skies (05:42)
A2. Floating Cube (04:28)
A3. To Light Alone I Bow (02:40)
A4. Hourglass (04:30)
A5. Omniverse (04:34) – 2010 Bathetic Records

B1. Black Mollies (06:09)
B2. Scalar Wave (04:44)
B3. Shunting Yard (05:20)
B4. Dirge (07:23) – 2011 Living Tapes

 

středa 4. července 2012

Duben - květen

ČERVEN 2012
∆ (alt-J) - An Awesome Wave (Infectious Music)
Alexandra Groover / Dave.I.D / Andrew Hartwell (CLEAN)
Citizens! - Here We Are (Kitsuné Music)
Codeine / White Birch Records
Der Vogel
Doldrums - Egypt EP (Souterrain Transmissions)
DONT STOP (Evolution Films) / TOUR (The Prostitutes, Dead Popes Company, The Barockers, Emile B
Družiny obdivovatelů (pohunků) a další ...
DVA - Botanicula Soundtrack (Minority Records)
Erased Tapes 5th Anniversary Tour (9.10. 2012 Palác Akropolis, Praha)
Füxa - Electric Sound Of Summer (Rocket Girl)
Galerijní noc 2012 - Avantgarda v obrazech (8.6. AJG Hluboká n. Vlt.)
HEALTH - Max Payne 3 OST (Rockstar Games) vs. アキラ - V.A. (free) no a pak ještě Jan Švankmajer -
Jherek Bischoff - Composed (The Leaf Label)
Sharm El Shakes - Demo (SEXBEAT)
Xiu Xiu Larsen (2.7. 2012 Klub Velbloud / Ostinato, Č. Budějovice)



KVĚTEN 2012
A Whisper in the Noise / Princess Chelsea (Budějovický Majáles 2012, Sokolský ostrov)
Control Unit - The Fugitives (Backwards)
Dead Can Dance - LP Anastasis (2.8. 2012)
DonauFestival, 29.04. 2012 Krems (naživo)
EKONOM #18 - Kníže z Hluboké
František Muzika - Volná tvorba / Scénografie (AJG Hluboká nad Vltavou)
František PON. - Obrazy, grafika (Galerie Knížecí dvůr, Hluboká n. Vlt.)
Hlubocká trojka, aneb článek "Tajemství tabulek" (RESPEKT #22)
HMWWAWCIAWCCW, Andrea Rottin, Årabrot (27.06. 2012 Slavonice ex-kino, live)
ICEPUNK #2 (**#POsT†ReL1GION#**)
Impresionismus v Albertině (do 13.05. 2012)
Jean-François Laguionie - Obraz (Le Tabletu)
LA Vampires By Octo Octa - Freedom 2K (100% Silk)
Mia Voltag - Mia Voltag (Zeon Light)
NEW WANKER #21 - Z kašpárka loutkohercem
Radiohead - Kid A 8 bit Cover album (free)
RESPEKT #19 - Mafiánská strana na stránkách 15 a 16
RØSENKØPF - LP (Wierd Recørds)
Susan Matthews - Tales From The Forbidden Garden (Siren Wire Recordings)
The Magnetic North - Orkney: Symphony Of The Magnetic North (Full Time Hobby)
The Nether Dawn - Songs for Autumn Suns (Nute Records)
Weird Dreams - Choreography (Tough Love Records)



DUBEN 2012
Ajukaja & Maria Minerva - Nii Hea (Porridge Bullet / Pudru Kuul)
Bakala, Kellner a ti druzí. Co jméno, to dle LN divoká story
∆AIMON - FLATLINER EP (Tundra Dubs)
Fake Series 1 (Hartzine lbl)
Geoff Barrow & Ben Salisbury - DROKK (Invada Records)
Gerald Scarfe - IN BOHEMIA (Egon Schiele Art Centrum Český Krumlov, 06.04. - 28.10.2012)
HERE AND NOW - THE VERY BEST OF THE 80's
Charles Boyer - Solo Series No 1 (Blank Edition)
Jiří Müller - grafika a kresby (Galerie Knížecí dvůr, Hluboká nad Vltavou)
Lebanon Hanover - 13.04. 2012, Klub K4 Praha, Post•Age (†o† naživo)
Liars - WIXIW (Mute)
MИШKA - Jaro/Léto (2012)
Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (režie Jan Prušinovský, Bontonfilm)
Pavel Dlouhý, Na Vyhlídce 724, Hluboká nad Vltavou 373 41
Prosymna - Debut EP / MSV remixes (Phantasma Disques)
Talk Talk - The Colour Of Spring (EMI)
Terror Train (AttackNine Records)
White Poppy - I Had A Dream (Not Not Fun)
Zulu - Way Of The Zulu (Stroll On Records)

Holy Esque – EP (BF001)


Holy Esque je čerstvá a nadějná kapela ze Skotska, kterou před rokem založil zpěvák, kytarista a textař Pat Hynes. Pod producentským dohledem Kevina Burleigha (Glasvegas, Clanadonia) natočila vynikající eponymní EP, jehož první kopie (500 ks) dorazily k fanouškům už na sklonku minulého měsíce. Hudebně se kvarteto (Keir Reid – kl, Hugo McGinley – kyt, Ralph McClure - bicí) pohupuje na vzpomínkové vlně post-punku, ovšem prostříleném Hynesovým klaustrofobickým vokálem, připomínajícím spíše Ellery Robertse z WU LYF. Možná i to byl důvod, proč Holy Esque sdíleli s takovými hvězdami společné pódium u nich doma v Glasgow.     

CD-EP 
1. Ladybird Love (3:39)
2. Rose (4:20)
3. Loneliest Loneliness (4:16)
4. Prophet of Privilege (4:05)

úterý 3. července 2012

Wikipedia a její kmotři vs. nový ministr spravedlnosti Pavel Blažek


Dvanáctým ministrem spravedlnosti České republiky se dnes po jmenování dosluhujícím prezidentem VK stal  JUDr. Pavel Blažek, Ph.D.

Krajští kmotři ODS podle iHNed.cz a Lidovky.cz
Pavel Blažek – Jihomoravský kraj – místopředseda ODS a bývalý předseda dozorčí rady státního podniku Lesy České republiky
Pavel Dlouhý – Jihočeský kraj – místostarosta Hluboké, šéf Jihočeské agrární komory, označovaný jako „kníže z Hluboké“
•Pavel Drobil – Moravskoslezský kraj – poslanec dolní komory Parlamentu České republiky, místopředseda ODS, 12. ministr životního prostředí a bývalý předseda dozorčí rady státního podniku Lesy České republiky
•Tomáš Hrdlička – radní z Prahy 10, v minulosti obchodní partner Janouška, fakticky ovládá dění v pražské ODS
•Roman Janoušek – pražský podnikatel napojený na bývalého primátora Pavla Béma
•Roman Jurečko - plzeňský restauratér, spolupracovník Jiřího Pospíšila
•Ivan Langer - Olomoucko
•Alexandr Novák - chomutovský exsenátor nepravomocně odsouzený z přijetí úplatku
•Patrik Oulický - ústecký podnikatel, má blízko k Petru Gandalovičovi
•Ivo Rittig - podnikatel v klenotech a známý Petra Bendla
•Daneš Zátorský - Ostrava
•Radim Zika - Liberec

(zdroj Wikipedia)

pondělí 2. července 2012

BEAK> - >> (Invada Records)


Nejen komiksový soundtrack DROKK připomněl aktuální aktivity mašinfíry Portishead. Dva měsíce po vydání tohoto „filmového“ balíku vydávají Geoff Barrow a jeho „zobáci“ (Matt Williams, Billy Fuller) nový materiál, navazující na tři roky starý debut >. Nejedná se sice už o tak experimentální nahrávku, zato větší prostor kláves zaručuje současným BEAK mnohem širší „pochopení“ na straně posluchačů. Kromě digitální a cd verze vychází >> ještě doplněna o skladby Trong a Failand na dvouvinylu, navíc v limitované TOUR edici (100 ks) s odlišnými obaly, podepsanými autory této znamenité nahrávky.        

01. The Gaol
02. Yatton
03. Spinning Top
04. Eggdog
05. Liar
06. Ladies' Mile
07. Wulfstan II
08. Elevator
09. Deserters
10. Kidney

Bonusy vinylové verze
11. Trong
12. Failand