neděle 28. dubna 2024

Drahla - Angeltape (Captured Tracks Records)

 

 

Za pouhé dvě stovky můžete 15. května potkat v pražském klubu Underdogs' post-punkové hrdiny z Yorkshiru Drahla, které navíc doprovodí dvojice tuzemských noise-punkových uskupení Alpha Strategy a sinks, jejichž desky získéte na bandcampu i zcela zdarma.
Drahla přijíždějí do Prahy se svým druhým albem Angeltape, které stejně jako pět let starý debut Useless Coordinates (5/2019) vyšel na brooklynské značce Captured Tracks Records. Vzniklo v bradfordském studiu Hohm za asistence někdejdejšího baskytaristy Hookworms Matthewa Benna a kapelu prezentuje už jako kvarteto, težící právě z příchodu druhého kytaristy Ewana Barra, posouvajícího kapelu na novou úroveň. Ale ani zde základní trio (Rob Riggs - bas/zp/kl, Michael Ainsley - perkuse/zp, Luciel Brown - kyt/zp/kl) nezapomnělo na hostujícího saxofonistu Chrise Duffina, zastoupeného i na předchozích nahrávkách.
Angltape je introspektivnější, abstraktnějším a mnohem experimentálnější, než jak Drahla známe z minulosti. Z období, které dělí půl dekády, během kterého kapela mapovala profesní i osobní "ztráty". A snad právě proto Angeltape zní temněji a "komplikovaněji", což nahrávku paradoxně povyšuje mezi nejpozoruhodnější nahrávky britské nezávislé scény. Proto si pražský koncert určitě nenechte ujít. Turné začíná již 2. května!!
 
 
A1. Under The Glass (04:26)
A2. Default Parody (03:27)
A3. zig-zag (03:07)
A4. Second Rhythm (03:22)
A5. Talking Radiance (04:38)
 
B1. Concrete Lily (03:05)
B2. Lipsync (02:32)
B3. A (02:54)
B4. Venus (01:55)
B5. Grief In Phantasia (05:07)
 
 

 

Žádné komentáře: