čtvrtek 19. září 2024

Božské Soaré - HRADBY JEDNOTY (pátek 13. září 2024)

 


Pravděpodobně vůbec poslední výlet do míst za nevšedními zážitky, který letos s JEDNOTOU poprvé pod názvem Hradby Jednoty spolupořádali HRADBY SAMOTY, proběhl o uplynulém víkendu na zámku Plumlov. I přes organizační imrovizace vynucené kalamitním stavem (povodně, silný vítr a neustálý déšť), doprovázené celodenním výpadkem elektrického proudu, proběhl dvoudenní festival více než dobře, dokonce dorazili i diváci a co bylo nejdůležitější, nikdo z vystupujících svůj koncert nezrušil. Tedy nevím jak festival uzavírající producentka IAmNøt, na kterou jsem už neměl sil.
Vedle řady "zavedených" jmen bych rád upozornil na nové ambientní elektroakustické duo s využitím klavírního křídla a syntezátorů Božské Soaré, ve kterém se sešla dvojice zástupců slovenské nezávislé scény. Konkrétně Dominik Novák alias Katov syn(th) působící v projektech Kúpel Mysle či The Blackwood Incident, a bubeník Raptor Koch Richard Grimm (aka Boh Vajec), tvořící s Evou Sajanovou art-pop psychedelické zjevení God and Eve. Božské Soaré vystoupili hned v úvodu pátečního programu a asi jsem nebyl jediný, kterého svou mystickou náladou přenesli z nejvýše umístěného zámeckého sálu ještě o "patro" výš, kde se zhmotněné fantazie potkávají s pokorou k síle přírody. A že ta nám znovu od pátku třináctého ukázala kdo je tady pánem, musel pochopit snad už každý.
Děkuji všem vystupujícím a pořadatelům akce, díky kterým jsem se minimálně v sobotu ocitl v časové smyčce a prožil jednu z nejnezapomenutelnějších festivalových událostí mého současného života. Díky! 
 
 
Božské Soaré

Experimentální Vídeňáci PLF

Abstraktní improvizace Shibuya Motors

Duch Antez



Duch PLF (Freya Edmondes aka Elvin Brandhi)


Žádné komentáře: