pátek 14. prosince 2007

LYSSA, GAFFA

Původně to měl být dvojkoncert táborských C a Please The Trees, nebo-li (zkráceně) Some Other Places (ano, ti co si zahráli v Rock Café před The Album Leaf!!!) s Václavem Havelkou (Selfbrush) u mikrofonu. Ale protože tyhle nové, na naše poměry znamenité hvězdy si turné přesunuli na leden 08, kdy představí v těchto dnech vycházející debutové album Lion Prayer (Absent Hour Records), jejich místo zaujali kamarádi z Deverovy chyby. C i Deverova chyba si to taky nějak rozmysleli (2008) a tak se nakonec ve čtvrtek v českobudějovickém Velbloudu utkali ostřílení (rock) noisaři Lyssa se začínajícím "něžným" triem Gaffa.
To krátce po půl deváté začalo odkrajovat ze své necelé půlhodinky svižné garážové hitovky, založené na jednoduchých bicích, kytaře a obměkčených klávesách, které se sympaticky ukrývaly pod občasnými trojhlasy. Po tomto malinko stydlivém, ale milém a příjemném překvapení se klubem prohnala na Silver Rocket pražská Lyssa, nešetříc lidských bubínků. Ač za deset let vydali pouze 12"EP Strike (1999), 7" split s Wollongong (2003) a dva roky staré album Amoral, o jejich kvalitách se ve 40ti minutové smršti včetně jednoho přídavku nedalo v žádném případě pochybovat.
A výsledek? Výhradně české texty na straně modrých, červení ½ na ½ , ale jako předkapelu The Gossip, či The Moldy Peaches (až se zase proberou) spíše vidím dámičky z Tábora. Jinak, odečteme-li kamarády obou vystupujících uskupení, dostaneme se na číslo 20, což jako návštěvnost v krajském městě je hodně mizerná. Že by zatím stáli sešívaní a Richard Medúza?
Lyssa! Gaffa! Lyssa! Gaffa! Lyssa! Gaffa! Příště neváhejte.

Žádné komentáře: