středa 5. prosince 2007

THE BROKEN HEARTS - BLACK CAT / BLANCO

Jsou dvě.
Nisha Thirkell (25) se prosadila výrobou uměleckých šperků (Violet Manners) 20. a 30. let, zazářila v londýnském Sketch klubu s krátkým snímkem, který ji na šestém ročníku East End Film Festivalu zařadil mezi takové módní značky, jako jsou PPQ, nebo Gareth Pugh.
Druhé, Amber Jane je o rok míň, příležitostně se nechává fotit a utržené penízky utrácí za nejpodivnější hadříky. To je také to, co tenhle kočičí pár spojuje. Zálibu v nejrůznějších kostýmech propojují s cirkusovým a kabaretním prostředím, do kterého vsunují elektroniku a atmosféru nám již docela známou díky bostonské dvojici Amanda Palmer & Brian Viglione, kterou jsme mohli naposledy shlédnout vloni na jaře v Abatonu.
Před několika málo dny se ve spolupráci s Whitey (Nathan Whitey) objevil jejich debutový 7" Black Cat / Blanco (Mute Irregulars), ke kterému natočili vynikající klip ilustrátor Rob Flowers a Zac Ella. Fakt, geniální!
Jo a jak se tahle vizuálně a hudebně nádherná a zajímavá "šatníková" dvojka jmenuje? The Broken Hearts - Z A P A M A T O V A T (zamilovat) - prosím!

Žádné komentáře: