sobota 20. října 2007

The Creeping Nobodies, Handsome Furs, Noot

Mluvilo-li se před třema týdny o abatonském průvanu dorazivšího k nám až z dalekého Islandu, pak určitě nesmím zapomenout s připomínkou na tento nedělní večer, kdy strahovská Sedmička přivítá neméně zajímavé postavičky, tentokrát však z o trochu vzdálenější Kanady.
Už o půl osmé by se měla klubem rozeznít elektro-psychedelie človíčka z Edmontonu, dnes působícího v Motrealu (jako všichni zúčastnění) jako Noot a na pražské AVU jako Dan Bodan. Na úvod večera pozvat jen animátora skladeb Think About Life (Alien8 Recordings) a předskokana Wolf Parade, dokáží snad jem A.M.180 Collective.
Jako početnějším uskupení se představí následující ex-milenci Dan Boeckner (dříve Atlas Strategic, nyní Wolf Parade) a dnes již manželka Alexei Pery. V květnu jim u Sub Pop vyšlo debutové album Plague Park s devíti krásnými písničkami s el. kytarou, bicími, harmonikou a hodně pohodovou náladou. Toto duo si říká Handsome Furs.
Pokud však tíhnete k Sub Pop, pak zítra můžete v Praze vidět před Gwen Stefani ještě CSS a 7. prosince v Linci Blitzer Trapper z Portlandu.
Stačí? V normálním hracím čase určitě, ale tato neděle ukrývá ještě jedno překvapení, o které se snad postará pětice The Creeping Nobodies se svým syrovým indie rockem a docela otráveným hlasem Dereka Westerholma. Mají za sebou 2 splitová EP, z nichž o to letošní se podělili s italskou partičkou Miranda, 3 alba a dvě EP, která se v září objevila na jednom LP s dvěma novinkama jako Angurs & Auspices (Deleted Art).
Tak stačí? Za těch 180 kč teď už určitě a hurá v pondělí do háku. Krásný pozdrav od severozápadního břehu Ontaria ...

Žádné komentáře: