úterý 29. března 2011

Jerusalem / TEAR / Alvaréz Peréz (26.03.2011 mcFabrika, Č. Budějovice) naživo

Jednou z několika po světě plujících kapel jménem Jerusalem je i českobudějovické sexteto, jehož protagonistu už možná znáte díky andělskému večeru, kde ve skladbě Láska ta nebezpečná věc nahradil Petra Muka. V roce 1992 debutovali s albem V kruhu, na které v pozměněné sestavě navázali teprve před měsícem. Novinka dostala název Tajná zahrada a v současné době ji lze naživo otestovat v některém z tuzemských klubů.
První ze třech plánovaných trojkoncertů proběhl o uplynulém víkendu ve Fabrice, kam však dorazilo i nepříliš tahavé publikum, resp. povětšinou pouze kamarádi domácích hrdinů, což se negativně podepsalo na celkové atmosféře Jerusalem „uvádějících“ formací.
Úvodní brněnská dark čtveřice Alvaréz Peréz nenalákala ani na břišní tanečnice, ač její nadprůměrný výkon a dvě novinky z chystané, v češtině nazpívané desky působily mnohem přirozeněji, než samotní Nedvědi. Tím nechci partu kolem Honzy Dvořáka, skládajícího kdysi právě pro PM zcela zatracovat, ale vůči předkapelám zněla spíše jako někde v kulturáku. Za absolutní vítěze prvního trojboje však považuji TEAR z Prahy, kteří do jižních Čech přivezli na vlastní značce Men On The Ege právě vycházející druhé album Nuclear Weapons Shop. Le père Fouras/electro/EBM zjemněné elektrickými houslemi si sice staré vzory připomnělo také (viz. níže), ale nadupané tempo podpořené hostujícím Rodentem (& Laura, Stalking Records) za bicími nastavilo domácí scéně laťku hodně vysoko. Jejich koncert a aktuální LP si určitě nenechte ujít!

TEAR – Nuclear Weapons Shop (cd)
01. never again
02. little girl
03. the gem
04. T.M.A.
05. not alone (The Profesor)
06. dominion (The Sisters Ff Mercy)
07. rush
08. le ministre
09. radioaktivity (Kraftwerk)
10. photographic (Depeche Mode)
+ never again video






neděle 27. března 2011

The Pains Of Being Pure At Heart – Belong (Slumberland Records / PIAS)

... není jiná alternativa... 91,9 FM – hlásávalo a možná stále ještě mylně uvádí pražské Radio 1. Jenže dvacet let je dvacet let, propagátorům taneční hudby táhne po magistrále k padesátce a tak (asi) přichází nejvyšší čas se opět poohlédnout do kytarové indie-pop historie, vytlačené tehdy zkratkou DJ.

Skvělým, ač nic nového nepřinášejícím (kromě mp3 placky za $31 do ČR) příkladem může být zítra vycházející druhé album brooklynského kvinteta The Pains Of Being Pure At Heart, nazvaného Belong. Oproti dva roky starému eponymnímu sběru vyráží do světa současně za podpory londýnských Play It Again Sam a především s uhlazenou producentskou tváří Marka Ellise (Flood), podepsaného např. pod veledůležitými nahrávkami tehdejší doby (DM, New Order, The Charlatans, The Smashing Pumpkins, U2, ...). Za zmínku dále určitě stojí režijní podíl Jamese Browna (Ash, NIN, Placebo), Alana Mouldera (Billy Corgan, White Lies) a v zahraničí působící Pavly Kopečné, jejíž fotografie zdobí i aktuální titulní stranu Loud And Quiet. Pilotní singl Heart in Your Heartbreak / The One se objevil na sklonku minulého roku a stejně jako nedávný Belong / I Wanna Go All The Way vyšel mj. na anglické značce Fortuna Pop! PopObHopPodPop.

01. Belong (4:21)
02. Heaven’s Gonna Happen Now (3:54)
03. Heart in Your Heartbreak (3:45)
04. The Body (3:54)
05. Anne with an E (4:08)
06. Even in Dreams (4:24)
07. My Terrible Friend (3:11)
08. Girl of 1,000 Dreams (2:49)
09. Too Tough (4:32)
10. Strange (4:22)

sobota 26. března 2011

Radiohead na Václaváku (28.03.2011, 12:00)



Dříve tam byl vyhlášený a vůbec první evropský automat, dnes objekt s honosným názvem Koruna Palace Assets a.s., kolem kterého to v pondělí pravděpodobně výrazně ožije. Ne však pro levně podávaná jídla jako za dob totalitního Československa, ale stane se jedním z 61 světových míst, kam vyrazí převážně fanoušci anglických Radiohead. V rámci propagace osmé studiovky The King of Limbs, vycházející právě 28. března již také na cd a vinylu, si budou moci všichni zájemci (až do vyčerpání zásob) odnést zdarma jejich noviny The Universal Sigh. Ale pozor! V případě květnového "Newspaper" alba půjde o odlišnou verzi tiskovin, než kterou chystají na Václaváku k obědu.

čtvrtek 24. března 2011

On Fell – The First 7“ (Moteer)



Snad kousek nostalgie spojil bývalé dva členy nezapomenutelných Hood k vytvoření nového, pravděpodobně však krátkodobého projektu On Fell, jehož první ze třech plánovaných 7" právě vyšel na značce Moteer (Mobeer). Labelu, patřícímu jak polovině The Remote Viewer, tak On Fell Andrewovi Johnsonovi, kterého na stranami neurčeném a bezejmenném singlu doprovází zakladatel a zpěvák Hood Chris Adams (Braken). Zvukově se nahrávka označena a rozdělena pouze podle délky svých skladeb vznáší nad melancholicky houpavým údolím zastřených ozvěn, vydávajících možná svědectví o pravzorech obou zúčastněných. Jak dokládá tento průzračný debut (300 ks), remixové fotografie On Fell zní v současném století určitě věrohodněji, než kdejaký "mega-návrat", povětšinou se špatným koncem.

?. - Untitled (3:58)
?. - Untitled (4:07)

on fell from the humble bee on Vimeo.

úterý 22. března 2011

Light Asylum – In Tension (tour ep)


Shannon & !!!

Když se ke mně někdy na podzim dostala Dark Allies, jedna ze čtyř skladeb debutového EP In Tension, putovaly neonky okamžitě někam (WM) za Nagyho obalem Mne sa neschováš . S odstupem času díky stále častější rotaci na FM4 a sobotní šesté příčce tamní „hitparády“ zjišťuji, že tahle brooklynská recyklace osmdesátkového smetí jménem Light Asylum ještě něco neshnilého v sobě přece jen uchovává. Například informace o tom, že ostřílený Bruno Coviello (kl.) rozšířil původně sólový projekt zpěvačky (+ bicí) Shannon Funchess (Telepathe, !!!) až v květnu ’09, loňskou dovolenou prožili coby doprovod CocoRosie v Evropě a první jarní večery by rádi věnovali dvojici Salem / Yacht. S podepsáním nahrávající smlouvy ale stále ještě jaksi otálejí a tak si příznivci rozjetých revivalů musí vystačit prozatím s jejich DIY-TOUR-EP In Tension. Osobně tipuji Murphyho DFA, ale do té doby se raději poohlédněte po vynikajícím 12“ The Present Moment. Tam je síla minulostí.

1. A Certain Person
2. Knights And Week Ends
3. Skull Fuct
4. Dark Allies

Dark Allies - Light Asylum from Grant Worth on Vimeo.



Light Asylum- Shallow tears from Conjunction Film on Vimeo.

pondělí 21. března 2011

Astma / Core Of The Coalman – 30.03.2011 klub K4, Praha (Letmo Productions / KlaNGundKRaCH)



Po třičtvrtěroku se do Prahy vrací v rámci krátkého evropského turné duo Alexei Borisov a Olga Nosova - veterán ruské experimentální hudby s mladou bubenicí, kteří spojují své síly i pod hlavičkou projektu Astma.
Intenzivní set tehdy odpálil vnímání přítomných stejně neurvale jako vystřelovaly jejich živelné oscilace od free jazzu přes minimal elektro a zběsilý noise hardcore až po zřídkavé chvíle klidného hledání. Tak trochu Painkiller z odlišného kulturního prostředí.
V poslední době také vydávají několik alb, z nichž stojí za povšimnutí především to na Zeromoon, kde těsně předtím vyšlo rovněž Eelmusic od RUiNU a na němž máte možnost slyšet jejich divokou stránku balancující mezi silně distorzovaným hardcorem a hlukovou elektro improvizací. Přesně opačnou stránku odhalují na albu Astma „Dar-k“, které bude ten večer oficiálně vydáno a pokřtěno: dunivá basa a noisové lepty (nebo i industrializovaný
wobbling) sice většinu času udržují hudbu ještě víceméně v rockovém žánru, ale atavistické bicí a orientální flétna jí náladou často posunují kamsi do útrob nekonečných kovových nádrží k takovým Exotoendo a jejich rituálním meditacím.
Původně avizovaný projekt Power Triangle se scvrknul na pouhopouhý bod, a to Jorge Boehringera aka Core Of The Coalman. Před dvěma měsíci neočekávaně zahrál před Cam Deasem v jiné trojici, tentokrát se proces obrátil. Co zůstává, je fakt, že půjde opět o prezentaci zcela nového materiálu.

Začátek je ve 20.00, vstupné pouze na místě za 150 kč.
(přeposláno)

neděle 20. března 2011

†zxz† - Abraxas (zxz)



Stanislav Alexeyevich Przhegodsky je v Kanadě žijící umělec, pokračující v úspěšném tažení svého významného, modrou krví značeného rodu. Do Toronta přišel v pěti letech z Kyjeva a ač teprve loni si připsal druhý křížek, na svém hudebním kontu disponuje již řadou nepřehlédnutelných položek. Z těch významnějších připomeňme alespoň Angel Annihilation, Mourning Star, Synthesis Machina, spolupráci s High Park (DataHexRecords) a především jeho asi nejznámější projekt zxz. Pod tímto pseudonymem debutoval v červenci s titulem Dragger, na který navázala další volně přístupná kolekce upravených hitů let minulých ZXZ. První oficiální album věnované k pětatřicetinám tuzemských Abraxas uniklo na internet zhruba před měsícem a všechny staré el-gothiky a mladé witch-housky určitě příjemně potěší, že prostřednictvím mediafire a megaupload zcela legálně. Teda, až na tu otřesnou Madonnu.

01. ithoughtwehadsomethingprecious
02. getoveryou
03. Like A Virgin
04. intothegroove
05. Angelique
06. monastery
07. LD
08. Rivet
09. The Bell Witch
10. Vanished
11. sunshine
12. The Danse Society
13. Alexandria's Genesis
14. Charlotte Sometimes
15. Tombstone

sobota 19. března 2011

Burial & Four Tet / Thom Yorke – Ego / Mirror (Text Records)



No tak tenhle černý dvojáčkový 12“ se má sice na pultech objevit až v pondělí, ale pokud nechcete zbytečně utrácet za zoufalé e-bay ceny, pravděpodobně se k vám ani jeden z třistakusového nákladu nedostane. Vyšel na labelu Kierana Hebdena (Four Tet) Text Records a vedle odtajněného Williama Bevana (Burial) určitě přitáhne zájem i ze strany fanoušků Thoma Yorka z Radiohead. Ego / Mirror si svou výjimečností místo vedle Fascinating Rhythms určitě zaslouží.

pátek 18. března 2011

Tropic Of Cancer – Be Brave EP (Downwards) / The Sorrow Of Two Blooms EP (Blackest Ever Black)



Dva roky po naživo nahraném debutovém EP The Dull Age (2009) / Victims (2008) se losangelští Tropic Of Cancer konečně dočkali dalšího, ovšem mnohem propracovanějšího pokračování. Průhledný a očíslovaný 10" s vloženým černobílým listem uvedla pod názvem Be Brave minulý týden opět techno-industriální birminghamská značka Karla O'Connora (Regis) Downwards (Zeitgeist Records). Temně abstraktní atmosféra, stopové prvky Joy Divison, omračující elektronika. Spojení, kterému neodolal ani zakladatel legendárních sheffieldské kapely Cabaret Voltaire Richard H Kirk a druhou stranu okouzlil svým znamenitým remixem.
Další titul The Sorrow Of Two Blooms se pro nejbližší dny chystá u londýnských nováčků Blackest Ever Black, kteří však prozatím odtajnili pouze níže uvedenou skladbu A Color. Ale i zde pravděpodobně půjde jako v případě loňského zjevení dua Raime o rychle rozebíranou edici, zvýrazňující už takhle dosti zřetelnou siluetu tohoto strašidelně mystického páru Camella Lobo (zp, bas, el.) a Juan "John" Mendez (zp, el, perkuse) alias Silent Servant (Sandwell District). Tropic Of Cancer doporučuji určtě všem osloveným prvotinou The Soft Moon a fanouškům, mířících letos do Kremsu za výbornými Factory Floor. Bomba!

Be Brave 10" EP
A) Be Brave
AA) Be Brave (Richard H Kirk REMIX)

The Sorrow Of Two Blooms 10" EP
A1) A Color
A2) Temporal Vessels
B1) Dive (Wheel Of The Law)



Tropic of Cancer - A Color [Blackest Ever Black, 2011] by Blackest Ever Black

čtvrtek 17. března 2011

WITCH HOUSE letí do PRAHY (16.04.2011)


Už čtrnáct dní před oficiálním čarodějnickým sabatem se mají do Prahy slétnou první příšerky této sporné škatulky. I tak však půjde o velice pozoruhodnou a návštěvy hodnou akci, na které předpokládám že v černých kápích uvítáme ▲ Story Of IsaacGR†LLGR†LLo F FMushyStellar OM Source





úterý 15. března 2011

Hurts / Rara Avis (13.03.2011 Lucerna Music Bar, Praha) naživo



Má cenu psát o koncertu, jehož profláknutý euro-britský scénář zůstává téměř půl roku beze změn? V případě Hurts určitě ano, protože vidět v naší destinaci mainstreamové hvězdy na vrcholu, lze považovat téměř za zázrak.
Úvod nekončícího turné zahájila po Vodičkovou se táhnoucí nekonečné frontě za Clare Maguire suplující pražská in-kytarovka Rara Avis, hájená večer pořádajícím spolkem D Smack U Promotion. Pohledný frontman, slušný klip, doporučuji osmnáctého do Tábora (MC Orion) vyrazit. Hurts nastoupili dle rozpisu přesně v deset a ač stereotypem mírně unaveni, předvedli za doprovodu houslistky (klarinet, saxofon), kytaristy, bubeníka a klávesisty vyprodanému Lucerna Music Baru báječnou hru na osmdesátá léta minulého století. Místy až přehnaně srdcervoucí gesta obou hlavních protagonistů, vč. do obecenstva rozhazovaných květin, narušila během více jak hodinového „představení“ pouze Adamova (kl.) kytarová exhibice ve skladbě Evelyn. Jinak hit střídaný hitem (nechci tvrdit předělávkami, protože jedna skutečně zazněla) si tance chtivé a hystericky ječící publikum prodloužilo stejně jako každý jiný večer před tím pražským o další, resp. „nečekaný“ přídavek Better Than Love. Jenže ještě lepší je téměř vždycky originál. A to je právě ten chybějící moment k dosažení naprosté dokonalosti jejich Pet Shop Boys rodičů z dob, když jim ještě rostly vlasy. Lucernou jim ale Theo (zp.) a spol udělali určitě velikou radost. (4/5)

Intro Music
Unspoken
Silver Lining
Wonderful Life
Happiness
Blood, Tears & Gold
Evelyn
Sunday
Mother Nature
Verona
Devotion
Confide In Me (1994 Kylie Minogue)
Illuminated
Stay
-
Better Than Love

neděle 13. března 2011

Twins – The Other Side Of (Ruralfaune / Synth Series)



Zatímco dnešní koncert Hurts v pražském Lucerna Music Baru představí synt-pop v plné vážnosti, Twins aneb sólový projekt Matta Weinera (CH-rom & Twins = WO, Claire Elise Tippins & Twins = Best Hits, FG) mainstreamovou novou vlnu žene spíše zdeformovaným tunelem. Strašidelně znějící The Other Side Of je taková experimentální vize z uplynulých dekád, která osloví jak pamětníky New Order a OMD, tak třeba i návštěvníky nedávného koncertu Gary War. Až na skladbu Waiting doprovázenou kytarou Dana Friedmana, si tento pozoruhodný debut absolvent newyorské univerzity nahrál zcela sám. Vinyl v nákladu 300 kusů vyšel pod značkou Synth Series na francouzském labelu Ruralfaune a odráží předchozí Weinerovy producentské zkušenosti (ACF NYC), zachycené např. již Luke Pery splitem, snímkem Dead Weight (Yemane Demissie) od Zagol Films, Music Dept. Multimedia Lab......The Other Side Of je výpravná a dobrodružná cesta minimálně podivně zakrouceným tubusem, jehož individuální východ do běžného života není žádnou hranou bolestí – jednoduše Twins.

A1. About Us 3:36
A2. Worn Out 3:52
A3. Drive By Digital Ghosts 3:20
A4. Run Away (From Me) 3:42
A5. Waiting 3:40
A6. Priority Report 4:50

B1. The Other Side Of 3:48
B2. What's Wrong With Me? 4:22
B3. Danger Zone 3:25
B4. Theme From „One Day, Feeling Better“ 3:07
B5. He's Back Around 4:31

čtvrtek 10. března 2011

Arctic Monkeys - Suck It and See (Domino Records)



Čtvrté album čtyř chlapečků (už konečně) na holení se jmenuje Suck It and See a dle aktuálních zvěstí se má objevit 6. června. Vzniklo opět pod dohledem Jamese Forda (Sound City Studios, LA) a značky Domino Recording Company. Kdo však lačně touží po „novinkách“ AM už nyní, nechť v pondělí šáhne po šestiskladbovém soundtracku Alexe Turnera, určeného pro Ayoadeův debut Submarine (IFF Toronto, London FF, Sundance FF, Berlin IFF).

AM
01. She’s Thunderstorms
02. Black Treacle
03. Brick by Brick
04. The Hellcat Spangled Shalalala
05. Don’t Sit Down ‘Cause I’ve Moved Your Chair
06. Library Pictures
07. All My Own Stunts
08. Reckless Serenade
09. Piledriver Waltz
10. Love is a Laserquest
11. Suck It and See
12. That’s Where You’re Wrong

AT – Submarine (Domino)
01. Stuck On The Puzzle (Intro)
02. Hiding Tonight
03. Glass In The Park
04. It's Hard To Get Around The Wind
05. Stuck On The Puzzle
06. Piledriver Waltz

Depeche Witch Mode

Čarodějnice, která by měla být nejprve mučena, potom souzena před tribunálem a nakonec davem svržena z rabštejnského mostu do řeky, se pravděpodobně objeví v novém videoklipu skupiny Depeche Mode. Půjde o část právě v Čechách natáčeného videoklipu k nové verzi (‘11) skladby Personal Jesus (9/1989), kterou kapela dva roky po tuzemské premiéře zařadila na vynikající album Violator (Mute). Vzpomene si ještě někdo na od policejních vlčáků pokousané údy, nekonečné mrazivé fronty a ukradené „šatnové“ vstupenky za tehdejších 150 Kčs? To byl pravej witch house, nebo hard core?


Depeche Mode - Personal Jesus (The Stargate Mix)

středa 9. března 2011

§ - La Main Gauche (Black Bus Records)



Black Bvs Records je po Fröllerovo CDX Phantasma Disques (Mater Suspiria Vision, ~▲†▲~) další z rychle se množících značek, přesahující svými temně-elektronickými pavučinami hravě hranice Německa. Založil ji Benjamin Parmentier a ze své kolínské firmičky už stačil vypustit trojici EP (I†† - Caput Mortuum, GL▲SS †33†H, V‡S kULt) a první dlouhohrající desku. Ta ač z desky má jen zmenšený plastový obal cd formátu (foto Sonja Todorovič, Calla Donofrio), obsahem určitě nezklame žádného příznivce aktuálně velmi žádaného žánru, který před lety širší veřejnosti nastínil Rober Disaro. Mimochodem, viděl jste vůbec někdo někdy jeho první a před Vánoci beznadějně vyprodaný 12" dua White Ring, přislíbených na letošní Creepy Teepee? V tomto směru se Black Bvs Records obávat nemusíte, protože doručení do 2-3 dnů není žádnou výjimkou a La Main Gauche patří přímo panu Parmentierovi. Pod pseudonymen Silver Strain (§) vás na 73 stopách, resp. 39'38" čisté hudby a příležitostného ☾∧†◯ vokálu velice příjemně překvapí svým hudebním posunem od tři roky starého EP The First, nahraného ještě v Itálii pro free net –label Weisskalt/Blauwarm. Album La Main Gauche vyšlo v nákladu 100 kusů a stejně jako v případě ohlašované MΔS▴CΔRA novinky Silver Knight Gothic doporučuji s objednávkou NEv▲'H▲†dLouHO!

01. Brittanny Kore (8:08)
02. Rosebuds (4:44)
03. La Main Gauche (5:11)
04. Sádicos Infernal (5:16)
05. Time 3 feat. ☾∧†◯ (4:30)
06. The Return Of Brittanny Kore - song for Isis, Inanna and Astarte (7:01)
07.-72. 400" nichts
73. hidden track (4:48)

§ - La Main Gauche from § on Vimeo.



§ - Sádicos Infernal from § on Vimeo.



§ - TIMES 3 feat.☾∧† ◯ from § on Vimeo.

pondělí 7. března 2011

MDŽ a drones – 8.3. klub Final (Praha)



Na mezinárodní den žen – úterý 8. 3. – přichystaly promotérské kolektivy KLaNGundKRaCH a Letmo Production sváteční program do žižkovského klubu Final: vystoupí italské trio Eternal Zio a pražská americko-česká dvojice Victoria Svaté Tipfin.

Eternal Zio sdružuje členy kapel Asabikeshiinh, Rella the Woodcutter a Valla. Pomocí niněry, houslí, kláves, kytar, perkusí, foukací harmoniky a hlasů vytvářejí uhrančivé psychedelické plochy plné dronů a vibrací. Jejich hudba je křehká, ale také velmi tělesná: cílem nejsou kompozice, ale majestátní sonický prostor, který je na jednu stranu velmi těsný (pokud jde o intenzitu fyzického působení), na druhou stranu ale umožňuje pohyb jakýmkoli směrem. Vydat se na cestu v tomto případě znamená nechat se nejprve spolknout zvukem.

Victoria Svaté Tipfin je nový pražský projekt (Jorge Boehringer neboli Core of the Coalman + Iveta Plná), který hraje, jako kdyby se Enya provdala za Satana a přitom zůstala v podstatě roztomilá holka.
(přeposláno)

neděle 6. března 2011

Religious To Damn – Glass Prayer (M‘lady’s Records)



Americkou skladatelku, zpěvačku a multiinstrumentalistku afghánských kořenů Zohru Atash významné osobnosti provázejí již téměř od zrození jejího projektu Religious To Damn. Po prvním živém vystoupení pro '08 sérii Wierd Records ji o rok později na úvodním singlu Falls Down Again / Mayflies (11/2009 M'lady's Records) doprovodili Jim Sclavunos (Nick Cave and the Bad Seeds, Grinderman) a Warn Defever (His Name Is Alive), spolupracovala s Emily Cheeger (Vuk, ex-Dirty Projectors), či kapelou Tamaryn, kteří vedle zakladatele New York Night Train labelu Jonathana Toubina, démonů Vaura a dalších tváří newyorské scény vypomohli při vzniku a koncertích podobách debutového alba Glass Prayer. Ač digitální a značkou bandcamp „zdarma“ šířená verze (104 MB) je dostupná již od poloviny ledna, fyzické nosiče do evropských obchodů dorazí až zítra. Nakolik křehký vokál (turné s A Storm Of Light) s dramaticky-božskou zvukovou sinusoidou osloví pamětníky snivého popu přelomu 80. a 90. let (4AD) nedokáži odhadnout, ale pro mladší ročníky nechápající význam jmen jako Kate Bush a PJ Harvey se Glass Prayer ve spoluprodukci Brandona Curtise (bratr Benjamina ze School Of Seven Bells) možná stane nejoblíbenější nahrávkou tohoto roku.

01. To Love the Machine 04:04
02. Drifter 03:30
03. Glass Prayer 03:42
04. Sunset 04:50
05. Let the Fires Burn 03:49
06. The Wait 02:57
07. Serpent Song 04:05
08. Terra 05:08
09. Black Sand 04:02
10. The Bell 04:52
11. Falls Down Again (02:46)

Religious to Damn "Drifter" Music Video from Jason Akira Somma on Vimeo.

pátek 4. března 2011

Peaking Lights – 936 (Not Not Fun)



Ač blahodárné účinky z kouření dubového listí nebyly nikdy a nikde řádně vědecky vysvětleny, na farmě Peaking Lights se tomuto původnímu produktu daří více než dobře. Svou první úrodu Two Songs For Ceremony její majitelé Aaron Coyes (Face Plant, Rahdunes) a Indra Dunis (Dynasty, Numbers) sklidili již před třemi lety a díky skvělých referencím prorazili na farmářské trhy Night People (Clearvoiant), Pleasure Dome Tapez (Peaking Lights), Fuck It Tapes (Space Primitive) a dokonce získali i známku kvality Not Not Fun (100% Silk). Zde po Imaginary Falcons a Wet Hair splitu namíchali s Lukem Tweedym (Flat Black Studios) extra třídu 936, distribuovanou od minulého týdne v CD a 12" (600 ks) balíčcích s odlišnými gramážemi. Loudavě povznášející, místy až melancholické euforie stále více do květu jdoucích hipíků prezentují wisconsinský venkov už také jako místo, kde se bez dotací a chemických přísad dají vypěstovat vysoce kvalitní látky nezapomenutelných prožitků. Alespoň co se tohoto roku týče. All The Sun That Shines FOREVER! a Peaking Lights zpět do PRAHY!

- Synth (jen CD) 3:00
- All The Sun That Shines 6:54
- Amazing And Wonderful 5:31
- Birds Of Paradise (Dub Version) 7:58

- Key Sparrow 3:58
- Tiger Eyes (Laid Back) 7:49
- Marshmellow Yellow 8:28
- Summertime (jen CD) 5:27

Peaking Lights - All The Sun That Shines from Not Not Fun on Vimeo.

středa 2. března 2011

Primal Scream – Screamadelica 2011 (Sony CMG)



Na výročních Mercury Music Prize porazila Achtung Baby (U2), více jak polovinu svého obsahu poslala do singlových hitparád, nezapomenutelný obal ji věnoval zesnulý Paul Cannell (The Telescopes, Manic Street Preachers) a dodnes ovlivňuje hudbu po celém světě. Vezměte si třeba takové Poolside z Los Angeles, na jejichž debutový singl Do You Believe? (Future Classic label) se už chytily jména jako James Curd, Jacques Renault, či duo Cosmic Kids. Jmenuje se Screamadelica a před dvaceti lety ji odrodil Alan McGee v Creation Records, operující později s Poptones (The Hives). A právě u příležitosti tohoto kulatého výročí chystá Sony Music velkolepou žranici, kde pro všechny milovníky a pamětníky labužnických ochutnávek budou servírována živá i neživá vzpomínání, remasterovaný záznam, polyvinylchloridové placky a řada dalších delikates. Vstupné pro VIP návštěvníky činí £100 a bufet-strávníci zaplatí pouhých 10% z ceny. Za ty ovšem dostanou pouze chody CD1 a CD4.
20th Anniversary Limited Collector's Edition otevírá už 14. března.

CD1: Remastered album
Remastered by Bobby Gillespie and Andrew Innes

CD2: Live In L.A., 1991
Mixed by Andrew Innes

CD3: Screamadelica Remixes
Loaded
• 1. Farley Mix 7" (5:59)
• 2. Loaded 7" (4:19)
Come Together
• 3. Farley 7" (4:23)
• 4. 7" Mix (Weatherall (4:45)
• 5. Terry Farley Extended 12" Mix (08:02)
• 6. Hypnotone Brain machine Mix (5:14)
• 7. BBG Mix (6:27)
Higher Than The Sun
• 8. Higher Than The Orb (5:00)
• 9. Higher Than The Sun 12" (6:43)
• 10. American Spring Mix (6:20)
Don't Fight It
• 11. 7" Edit (4:10)
• 12. Graham Massey Mix (4:53)
• 13. Scat Mix (8:07)
Bonus
• 14. I'm Losing More Than I Ever Had (4:48)

CD4: Dixie-Narco EP (Remastered)
• 1. Movin' On Up (3:49)
• 2. Stone My Soul (3:03)
• 3. Carry Me Home (5:12)
• 4. Screamadelica (10:46)

DVD: Classic Album documentary
The Making of Screamadelica – 30 mins
• 1. Screamadelica
• 2. Movin' On Up
• 3. Slip Inside This House
• 4. Don't Fight It, Feel It
• 5. Higher Than The Sun
• 6. Come Together
• 7. Damaged
• 8. Loaded
• 9. Shine Like Stars
• 10. Inner Flight

LP: Re-Mastered album – Gatefold 2LP
• A1. Movin' On Up
• A2. Slip Inside This House
• A3. Don’t Fight It, Feel It
• B1. Higher Than The Sun
• B2. Inner Flight
• B3. Come Together
• C1. Loaded
• C2. Damaged
• C3. I’m Comin' Down
• D1. Higher Than The Sun (A Dub Symphony in Two Parts)
• D2. Shine Like Stars

Extras
Original Tour T-shirt replicated by Worn By (Size L)
50 Page Perfect Bound Book – crammed full of unseen photos and brand new interviews with the band on the making of the album.
12" DJ Slip Mat
4 x 7" Art Cards (original Paul Cannel Designs)