pátek 31. ledna 2020

Walt Disco - Dancing Shoes / Won't Fix My Mind (Holm Front Records)



Walt Disco patří k dalším mým velmi sledovaným kapelám, jejichž novoromantický post-punk vzešel před třemi lety s glasgowské queer scény. Mají rádi Charli XCX a muzikály, což dokazuje i jejich chystané přepracování The Rocky Horror Picture Show. Svůj první osmipalec No Need for a Curtain vydali u tamních Public Records (3/2018) a kromě titulní skladby obsahuje další tři ukázky (Beach, Your Echoes Fall, Dream Girl #2). O půl roku později natočili pro Flying Vinyl 7" Danube / Drowning In Your Velvet Bed, který z poloviny zastupuje svépomocí natočená audiokazeta My Pop Sensilibities / Drowning In Your Velvet Bed (1/2019). Loni základní sestavu (James Potter - zp, Lewis Carmichael - kyt, Calum Kennedy - bicí, Dave Morgan - kyt) promíchal baskytarista Finlay McCarthy, který tak nahradil multiinstrumentalistu Mashu Harada z Nekkuro Hána. V červnu skrz IHC 1nfinity přišli Walt Disco se skvělým 7" Strange To Know Nothing / Past Tense a na sklonku října s ještě lepším Dancing Shoes / Won't Fix My Mind, doplněným o remix glasgowského producenta TAAHLIAH. Obal nafotil Dylan Moore a realizace se ujaly Holm Front Records, patřící cambridgeské partičce Sports Team. Po včera uvedeném živáčku Hey Boy (You're One Of Us) musím uznat, že tohle Walt Disco dorůstá k tomu nejlepšímu, co nám od zítřka z EU odcházející Británie v oblasti nezávislé hudby právě nabízí.  

A1. Dancing Shoes         
B1. My Pop Sensibilities              
B2. Dancing Shoes (Taahliah Remix)



úterý 28. ledna 2020

Working Men’s Club - Bad Blood / Suburban Heights (Melodic)



Přesně před rokem vyšel debutový singl westyorkshirského tria Working Men’s Club, na jehož vzniku se podíleli tamní rezident Sydney Minsky-Sargeant (zp, kyt), Italka Giulia Bonometti aka Tight Eye (kyt, zp) a Polák Jake Bogacki (bicí,). Pod názvem Bad Blood / Suburban Heights vyšel na manchesterské značce Melodic a naleznete ho v obalu od posledního jmenovaného, který stejně jako nádherná Giulia opustil kapelu ještě před podpisem smlouvy s Heavenly Recordings. Novou Sydovu posádku oslavenou v srpnu singlem Teeth prozatím doplňují Liam Ogburn (bas, Dream English Kid),
Rob Graham (kyt/synt, Drenge) a Mairead O'Connor (kyt/kl/zp, The Moonlandingz). O tomto víkendu ukončili práce na chystaném albu, jehož produkce se ujal sheffieldský čaroděj Ross Orton (Arctic Monkeys, Pulp, Tricky, ..). Půjde stále o ten krásně taneční post-punk, který WMC dodnes obdivují u Bowieho, Suicide nebo třeba The Fall? Kéž by.


neděle 26. ledna 2020

Talk Show - Fast And Loud / Fear (YALA! Records)



V posledních dnech se horečně zmiňuje čtyřskladbový debut romantických punk-funkerů Talk Show nazvaný These People. Má vyjít na sklonku března coby 12" u Council Records, které loni založil bratr Colina Greenwooda z Radiohead Jonny Greenwood (Octatonic Records). Nevím proč, ale neprávem se nyní opomínají předchozí sedmipalce, realizované v uplynulém roce. V rámci Flying Vinyl jde o listopadový singl Ankle Deep (In A Warm Glass Of Water) / Petrol Head (Live), sehnatelný s chystaným EP These People a o beznadějně vyprodanou vykopávku Fast And Loud / Fear (Demo). Tu loni v dubnu vydal (300 ks) skrz vlastní značku YALA! Records kytarista The Maccabees Felix White, mj. autor soundtracku The Edge.
Talk Show přicházejí z jihovýchodního Londýna, v nezměněné sestavě (Harrison Swann - zp/kyt, Tom Holmes - kyt, George Sullivan - bas, Chloe Mcgregor - bicí) vystupují už téměř dva roky a přesně před rokem předskakovali dublinskému zázraku The Murder Capital, jehož tuzemskou premiéru si můžete užít dnes večer v pražském klubu Underdogs.
Bezpochyby tohle TALK SHOW sledujte!!

7" - 4/2019 YALA! Records
A1. Fast And Loud
B1. Fear (Demo)

7" - 11/2019 Flying Vinyl / Council Records
A1. Ankle Deep (In A Warm Glass Of Water)
B1. Petrolhead (Live)

12" EP These People (3/2020 Council Records)
A1. Stress
A2. Atomica
B1. Banshee
B2. Petrolhead


pátek 24. ledna 2020

Various Artists - Eilean: [100]



Právě vidíte úplně poslední produkt francouzských EILEAN RECORDS, jehož pětiletou existenci právě ukončila tahla STÁ katalogová položka. Ale určitě to není důvod k pláči. Naopak. Jeho provozovatel Mathias Van Eecloo (Monolyth & Cobalt, D-Rhöne, Ottö Solänge) tímto opustil formáty CD-R a prostřednictvím nového labelu LAAPS, spadajícího pod projekt IIKKI, přešel na vinyly a CD nosiče. Jako první chystá v těchto dnech rozeslat třetí album mezinárodního ansámblu The Alvaret Ensemble (ex-Denovali Records), kterému vévodí v Berlíně usazený anglický hudebník a skladatel Greg Haines a básník Jan Kleefstra
Takže než u vás zazvoní vyhlížený pošťák, rozlučte se s Mathiasovo minulostí prostřednictvím této pěticéderomové sbírky známých, neznámých a doposud nevydaných skladeb (82), uložených v malé plechové rakvičce.
R.I.P.


úterý 21. ledna 2020

Algiers - There Is No Year (Matador Records)



Vedle třeba Pop. 1280 či Wires & Lights patří američtí Algiers ke kapelám, které zanedlouho vystoupí v našich klubech. V případě těchto gospel -postpunkerů z Atlanty si tedy zapište 21. únor, kdy se téměř přesně po roce, tentokrát s předskakující kráskou Esya (Ayşe Hassan), vrátí do Lucerna Music Baru. Nevím zda-li dorazí i na albu hostující saxofonista Eric Walton aka Skerik (A1, A4, B4, D1), ale určitě nebude opět chybět první bubeník londýnských Bloc Party Matt Tong (L'Amour Bleu), který se ke kapele přidal už během turné k eponymnímu albu Algiers (6/2015).
Desetiskladbová novinka There Is No Year vyšla v pátek sedmnáctého u Matador Records, od loňska ji postupně "ohlašovalo" několik singlů (Can The Sub_Bass Speak? - 27.8., Dispossession - 29.10., Void - 5.12., We Can't Be Found - 9.1.) a po titulu The Underside of Power (6/2017) se tak jedná o oficiálně třetí studiové album. Sice nepříliš překvapující, ale docela dost silné a "zdravě" přemýšlivé.
Produkce se ujali Randall Dunn (Akron/Family, Sunn O))), Earth, ...) a majitel studia Python Patrol Ben Greenberg z Uniform.

A1. There Is No Year (03:14)
A2. Dispossession (04:15)
A3. Hour Of The Furnaces (04:25)
A4. Losing Is Ours (03:43)
A5. Unoccupied (03:06)

B1. Chaka (03:52)
B2. Wait For The Sound (04:11)
B3. Repeating Night (03:01)
B4. We Can't Be Found (03:24)
B5. Nothing Bloomed (03:40)
               
               
BONUS 7" (Dinken edition)       
C1. Void (02:55)
D1. Can The Sub_Bass Speak? (05:29)