pondělí 21. března 2011

Astma / Core Of The Coalman – 30.03.2011 klub K4, Praha (Letmo Productions / KlaNGundKRaCH)



Po třičtvrtěroku se do Prahy vrací v rámci krátkého evropského turné duo Alexei Borisov a Olga Nosova - veterán ruské experimentální hudby s mladou bubenicí, kteří spojují své síly i pod hlavičkou projektu Astma.
Intenzivní set tehdy odpálil vnímání přítomných stejně neurvale jako vystřelovaly jejich živelné oscilace od free jazzu přes minimal elektro a zběsilý noise hardcore až po zřídkavé chvíle klidného hledání. Tak trochu Painkiller z odlišného kulturního prostředí.
V poslední době také vydávají několik alb, z nichž stojí za povšimnutí především to na Zeromoon, kde těsně předtím vyšlo rovněž Eelmusic od RUiNU a na němž máte možnost slyšet jejich divokou stránku balancující mezi silně distorzovaným hardcorem a hlukovou elektro improvizací. Přesně opačnou stránku odhalují na albu Astma „Dar-k“, které bude ten večer oficiálně vydáno a pokřtěno: dunivá basa a noisové lepty (nebo i industrializovaný
wobbling) sice většinu času udržují hudbu ještě víceméně v rockovém žánru, ale atavistické bicí a orientální flétna jí náladou často posunují kamsi do útrob nekonečných kovových nádrží k takovým Exotoendo a jejich rituálním meditacím.
Původně avizovaný projekt Power Triangle se scvrknul na pouhopouhý bod, a to Jorge Boehringera aka Core Of The Coalman. Před dvěma měsíci neočekávaně zahrál před Cam Deasem v jiné trojici, tentokrát se proces obrátil. Co zůstává, je fakt, že půjde opět o prezentaci zcela nového materiálu.

Začátek je ve 20.00, vstupné pouze na místě za 150 kč.
(přeposláno)

Žádné komentáře: