úterý 29. března 2011

Jerusalem / TEAR / Alvaréz Peréz (26.03.2011 mcFabrika, Č. Budějovice) naživo

Jednou z několika po světě plujících kapel jménem Jerusalem je i českobudějovické sexteto, jehož protagonistu už možná znáte díky andělskému večeru, kde ve skladbě Láska ta nebezpečná věc nahradil Petra Muka. V roce 1992 debutovali s albem V kruhu, na které v pozměněné sestavě navázali teprve před měsícem. Novinka dostala název Tajná zahrada a v současné době ji lze naživo otestovat v některém z tuzemských klubů.
První ze třech plánovaných trojkoncertů proběhl o uplynulém víkendu ve Fabrice, kam však dorazilo i nepříliš tahavé publikum, resp. povětšinou pouze kamarádi domácích hrdinů, což se negativně podepsalo na celkové atmosféře Jerusalem „uvádějících“ formací.
Úvodní brněnská dark čtveřice Alvaréz Peréz nenalákala ani na břišní tanečnice, ač její nadprůměrný výkon a dvě novinky z chystané, v češtině nazpívané desky působily mnohem přirozeněji, než samotní Nedvědi. Tím nechci partu kolem Honzy Dvořáka, skládajícího kdysi právě pro PM zcela zatracovat, ale vůči předkapelám zněla spíše jako někde v kulturáku. Za absolutní vítěze prvního trojboje však považuji TEAR z Prahy, kteří do jižních Čech přivezli na vlastní značce Men On The Ege právě vycházející druhé album Nuclear Weapons Shop. Le père Fouras/electro/EBM zjemněné elektrickými houslemi si sice staré vzory připomnělo také (viz. níže), ale nadupané tempo podpořené hostujícím Rodentem (& Laura, Stalking Records) za bicími nastavilo domácí scéně laťku hodně vysoko. Jejich koncert a aktuální LP si určitě nenechte ujít!

TEAR – Nuclear Weapons Shop (cd)
01. never again
02. little girl
03. the gem
04. T.M.A.
05. not alone (The Profesor)
06. dominion (The Sisters Ff Mercy)
07. rush
08. le ministre
09. radioaktivity (Kraftwerk)
10. photographic (Depeche Mode)
+ never again video






Žádné komentáře: