pátek 13. července 2012

Hnutí DUHA – AntiHnutí DUHA 0:0


Když se dva perou, třetí se směje.
Přesně do takové situace mě pasoval dnešní souboj dvou rivalů, pořádaný hostujícím Hnutím DUHA před hlubockou restaurací Hubert (s.r.o.). Proti předem ohlášenému happeningu ekologických aktivistů vedených MVDr. Jaromírem Bláhou nastoupil domácí tým Ing. Pavla Dlouhého, kterého pro odlepený knír nahradil s páskou na ruce Ing. Tomáš Jirsa.
Po slavnostním výkopu nerudného pingla (Obsluhoval jsem komunistický fízly) se do poklidného projevu vmísil s vlastním megafonem místní kapitán, podporován troubením kýčovitě vyhlížejícího vláčku a kotlem domácích fanoušků, metajících po soupeřích třešně. Přestože na půlhodinovou exhibici dohlížela trojice sudích ve složení Bumbác – Kulturista - Pornoherec, proti nesportovnímu chování publika modrá jednotka nezakročila. Jisté obavy z drsné tváře manažera TJ Čutálistů, doprovázeného dokonale vystylovanou ochrankou, by přečetl i analfabet Podšálek.
Zápas stejně jako v předchozích kolech skončil remízou a Šumavě opět nepomohl. Oba týmy sice usilují (pravděpodobně) o to samé – o záchranu Národního parku, ale toho společného, resp. správného DrVoštěpa pro vlastní malost (0:1) asi jen tak nenajdou. Pokud ovšem v této věci mají přednost vyšší zájmy před samotnou léčbou, pak o část této jedinečné krajiny přijdeme i tak.





3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

AntiDuhysté hlásají, že chtějí zachránit Šumavu a přitom mají na plakátu heslo " Šumavu nedáme radši NP zbouráme". Tak to nechápu. Možná to ale nechápou ani oni sami.

Jürgen DDR řekl(a)...

Díky. Navíc bude špatně asi i "hercem" Mádlem st. držící heslo. Za slovem Duha patří buď dvojtečka, nebo celé heslo změnit na "Hnutí Duho, množte si kůrovce doma v paneláku!"

PS
Nejsem ovšem vyhlášený češtinář

Jürgen DDR řekl(a)...

Pavle, děkujeme za letošní EKOfilm
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/kultura/203836-bojkot-ekofilmu-sommerova-odmitla-funkci-prezidentky/