čtvrtek 4. října 2012

The History of Colour TV / Strange Forces / Microvomit / Stear (TyPůVtIpTýDnE)



Týden po výborném EVANGELISTA tahu přichází Ostinato (& NAAB) s další pozoruhodnou nabídkou. Čtyřkoncertem v českobudějovickém klubu K2, kam v sobotu 6. října zavítají společně právě koncertující v Berlíně usazení The History of Colour TV a Strange Forces, doplněni místními Microvomit a Stear z Norska. Vstupné činí 120 - 150 kč, start stanoven na osmou večerní.

1) Užívání zvukové podněty z od shoegaze a fuzzed-out kapely 90. let, historie Barevná TV písní předem v navazujících duely pop-smyslu proti hluku-struktury. Poháněno zvukovým za overdriven kytar, bubnů a primitivních synth-indukované zvukové, kapely promísí motivy smutku a euforie tvořit problikávajícímu vyvolání o snění, ve kterém minulosti má ještě být a budoucí byla zapomenuta. Jejich debutové album, Emerald léčí Chic Ills, bude propuštěn na vinylu a MP3 v listopadu roku 2012 u Gegenstand. Tolik The History Of Colour TV.

2) Australská skupina Strange Forces tvoří v Berlíně po pádu letadla nad tajnou air-Force Base v Indickém oceánu. Vlivy SF se pohybují od Spacerock zakrýt New-Age proroctví. Zní to jako černá pískem pláže pod 20 Sluncí. Je to mulit-dimenzionální dark-surf, powered by Peyote a řízen temné hmoty vyvolané jejich šišinky. Živá vystoupení dodat nejasných Lo-Fi psychedelického zážitku channeling organické a digitální zvuky z jednoho bobtnat do druhého. Skupina je první album je propuštěn na vinylu a digitální října tohoto dne pod palbou Fire Is Born.

3) Microvomit je českobudějovické noise-ananasové trio Ciiikal (Depakine Chrono), Sokol (Soxol, Nuly) a Dojč (Pregnant Mutant) a jejich nepohodlné micro i macro situace. Dali se dohromady aby volně improvizovali, experimentovali a hlavně u toho zbytečně nežvanili a rozhodně nezpívali. Jejich tendence mohou vonět meskalinem, stejně jako tujonem - jsou dobří!

4) Staer se na jaře představili na společném turné s Child Abuse, hrají v prostém složení kytara, basa, bicí čistě instrumentální, komponovanou stejně jako improvizovanou, hudbu. Krom běžných klišé (Happy Metal, Post HC) bývají jejich hlučná rochnění označována dost možná příznačněji jako fresh saladcore nebo cunt-o-matic dressing, zvolit si můžete mezi vysokotučným zvonkovým modulátorem, nebo filtrovaným chlazeným hlukem, dalším kulinářským invencím bezmezně otevřeno. Po prvním EP vydali letos eponymní debut současně na německých Discorporate records a na věhlasném francouzském labelu Gaffer Records, který produkuje velkou spoustu freejazzových, noisových, či jinak experimentálních projektů, za všechny řekněme třeba Ahleuchatistas a Sheik Anorak.

Žádné komentáře: