pátek 23. listopadu 2012

CHARTA 2012



"Politika, kam se podíváš ..." - titul jednoho ze závěrečných dílů nejlepšího pototalitního TV seriálu, odvysílaného dnes večer na ČT1 . Jednoduše a zároveň velice srozumitelně vedená retrospektiva našich nedalekých dějin, které by měli věnovat pozornost snad všichni později narození. A pravděpodobně nejen ti. Nevím jak to se sledovaností, či historickými znalostmi mají stoupenci petice za odstoupení nové krajské radní pro školství a kulturu Vítězslavu Baborovou, ale srovnávat hrůzovládu totalitního režimu KSČ, navíc pod dohledem Moskvy se současnou" politikou" KSČM, je naprosno zcestné. Zůstaneme-li u komediálně až tragicky laděného žánru jako Vyprávěj, pak do ještě úsměvnějších pater stoupá právě protest třeboňských dorostenců, inicializovaný jejich RESPEKTovaným blogerem, zeměpisářem a ještě třeba šachystou Mgr. Martinem Rosochou. Tím nechci v žádném případě zlehčovat "závažnost" aktuálního zvolení komunistky do demokratické společnosti, ale pokud by zmíněný učitel třeboňského gymnázia přišel s peticí např. proti korupci třeba už předloni, nemusela v komunálních volbách (Kdo nevolí, volí totalitu) zvítězit ani ČSSD. Jenže v té době dosedla do zastupitelstva lázeňského městečka Mgr. Anna Kohoutová (ODS), ředitelka zmíněného gymnázia, jejíž role nás možná brzy dovede k vyřešení této "složité" rovnice o jednom neznámém.  
Prozatím si můžeme se studenty stejně jako včera během úsměvného dílu Hodinová stávka (Charta 2012) připomenout (pro mnohé poprvé poznat) jméno a tvorbu Karla Kryla, ke kterému bych však ještě připojil látku o tuzemském undergroundu, nazvanou Nová vlna se starým obsahem
Tak se tedy děti hezky učte, nechoďte za školu, nekuřte, nepijte, nefetujte, ..... ale vždyť to (už) znáte.
AntiChartu 2012 naleznete ZDE.

1 komentář:

Jürgen DDR řekl(a)...

Dnes proběhla další českobudějovická demonstrace pro odvolání pí. Baborové a přehodnocení "nešťastné" koalice, na kterou opět zareagoval Českobudějovický deník:
---

Proč hoši z Třeboně už dávno nesepsali petici proti korupci a "oficiálním" zlodějinám? Třeba by pak volby nedopadly tak, jak dopadly a mohli své obecenstvo ušetřit už docela trapného anti-komunistického divadla. A co hoši provedou se současnými pravicovými politiky, dříve aktivně fungujícími v SSM, KSČ a StB? To nikomu celých 23 let nevadilo a nevadí? A co prezidenští kanditáti a jejich předlistopadové legitimace KSČ? Taky nic? Hoši hoši! Nejdříve ukliďte ten bordel co tu zůstal po skutečných (dnes převlečených) komunistech, vedle kterého kauza Baborová vypadá jako bezvýznamná školní besídka. Věřte mi, vaše kroky vedou do slepé a směšné uličky. Mnohem větší nebezpečí totiž hrozí z vyšších politických pater, kde vládne arogance, rozkrádání, kariérismus a špinavé řízení naší nádherné a dříve i bohaté země. Zaměřte se prosím tímto směrem! Tam vás podpořím i já.