neděle 21. července 2013

Radkey – Cat & Mouse EP (WRECKROOM)



Že se přes Kostelecké uzeniny dostanu až do středoamerického státu Missouri, by mě ani v tom  nejveganském snu nenapadlo. Tam někde leží St. Joe a odtud už i do Evropy vyrazila teenagerská kapelka Radkey, připomínající tak trochu vyměklejší verzi punkových Cerebral Ballzy.
Nepočítám-li dva roky starý eponymní cd-r (Little Man / Where Do You Stand / Irrationally Yours / Mind Ride / We're Going Down), pro širší veřejnost začali bři Radkeovi (Dee – kyt/zp, Isaiah – bas/zp, Solomon – bicí) existovat až letos v lednu, a to skrz nahrávku pro server Daytrotter (Welcome To Daytrotter / Spirals / Pretty Thing / Cat And Mouse / Red Letter). Mezi prvními gratulanty se i s pozvánkou na vystoupení objevili pořadatelé SXSW a massachusettský label Replay, který v dubnu realizoval jejich první 7“ Spirals / N.I.G.G.A.(Not Okay).
Začátek prázdnin všem dvanáctipalce (300 ks) nedočkavých zpříjemnili jeho digitální verzí, kterou pod názvem Cat & Mouse vydává brooklynský label WRECKROOM, řízený hercem (Goodbye World, The Devil Wears Prada), režisérem (Shot In The Dark, Teenage Paparazzo) a hudebníkem (The Honey Brothers) Adrianem Grenierem.
Chutnají znamenitě, ty naše světoznámé uzeniny.

DIGITAL  /  12“
1. Cat & Mouse (03:37)
2. Out Here In My Head (02:48)
3. Pretty Things (02:48)
4. Red Letter (02:59)
5. N.I.G.G.A. (Not Okay) (03:54)

Žádné komentáře: