pátek 6. března 2015

Blur - The Magic Whip (Parlophone)





Téměř po dvanácti letech se fanoušci a pamětníci "brit-popu" dočkají nového alba od londýnské čtveřice Blur. Kapely (Graham Coxon - kyt, zp. / Alex James - bas. / Dave Rowntree - bicí) kolem skladatele a zpěváka Damona Albarna (Gorillaz / The Good, the Bad and the Queen / 101Reykjavík / ...), kterou kdysi novináři z NME a Melody Maker vyslali do pomyslné války proti protivným "drsoňům" z Oasis.
V pořadí osmé studiové album dostalo čínský název The Magic Whip (producent Stephen Street), 27. dubna jej pod dohledem Warner Music Group vyplivnou Parlophone Records a možná dojde i na překvapení. Třeba takové, že zbytek alba bude znít originálněji, než úvodní zombie-HongKong-pop Go Out, nemálo odkazující na Talking Heads a jejich nesmrtelnej Psycho Killer.

01. Lonesome Street
02. New World Towers
03. Go Out
04. Ice Cream Man
05. Thought I Was A Spaceman
06. I Broadcast
07. My Terracotta Heart
08. There Are Too Many Of Us
09. Ghost Ship
10. Pyongyang
11. Ong Ong
12. Mirrorball



Damon Albarn - Democrazy (2x10", Honest Jon's Records 2003)


2 komentáře:

Jürgen DDR řekl(a)...

Tak jak právě potvrdil "tajný" londýnský koncert, je to deska VYNIKAJÍCÍ. Sice v mnohém cosi připomínající, ale vrátím-li se k duelu s Oasis, vítěz je jednoznačný - BLUR!!!

https://www.youtube.com/watch?v=N57rTBSERV0#t=1026

Jürgen DDR řekl(a)...

Jo, a ještě zazněly (20.03.2015 MODE - Londýn): Lonesome Street - New World Towers - Go Out - Ice Cream Man - Thought I Was a Spaceman - I Broadcast - My Terracotta Heart - There Are Too Many of Us - Ghost Ship - Pyongyang- Ong Ong - Mirrorball - - - plus bonusový přídavek ze třetí studiovky Parklife (1994) Trouble in the Message Centre!!