neděle 17. července 2016

Zuby nehty - Pískovna u Veselí nad Lužnicí (16.07.2016)




Na základech novovlnných formací Plyn a Dybbuk vznikla téměř před třiceti lety tehdy ještě dívčí kapela Zuby nehty, která kromě personálně provázané a víceméně pouze interpretační Paniky patřila k tomu nejlepšímu, co tuzemská punková scéna mohla našemu totalitnímu území nabídnout. Přestože mateřské povinosti kapelu postupně proměňovaly, stačila natočit už pět studiových alb, z nichž to poslední a doposud snad "nejhitovější" s názvem Kusy (2014 Indies Scope) dorazilo včera na Pískovnu nedaleko Veselí nad Lužnicí. Tím nenápadně naznačuji, že ze čtyř pětin dámské obsazení (Marka Míková - piano/zp, Hana Řepová - bicí/zp, Kateřina Jirčíková -flétna/sax/zp, Alice Flesarová - sax, zp) s "vypůjčeným" baskytaristou Janem Maxou (ex-Vltava) funguje se svou klavírně-dechovou rytmikou snad ještě líp, než v minulosti. Koncert rozložený do dvou částí tak plně obsazenému Občerstvení (bez hlášení) nabídl průřez jejich "celoživotní" tvorbou, a to vč."nekonečného seriálu" Paní, korunovanou kompletním obsahem aktuálních Kusů, produkovaných kapeníkem Už jsme doma Miroslavem Wankem. Takže další záruka bezpochybností. Jestli ovšem někdo berete ZUBY NEHTY jako cosi prahistoricky NUDNÉHO, pak určitě vyražte na některý z dalších koncertů a tam všemi pěti šáhněte (minimálně) po digipacku KUSY. Comeback ro(c)ku 2014 vám totiž tenhle předsudek vyžene honem rychle z hlavy.

P.S. Příští týden se na Pískovnu vrátí ZRNÍ!!

ZUBY NEHTY 16.07.2016
Bufáč (5), Pozdě (5), Dneska (5), Líný tango (5), Struna praskla (5), Noční můra (5), Paní VI (5), Paní III (*), Kobylka (2), Liščí (5), Hlavní třída (2), Všechny cesty (1), Blbá píseň o lásce (4), Velryby (2), Malí sráči v nás (1)
---
Hrob je prázdný/Petr a Jan (2), Havrani (4), Černý machři (1), Jedno (5), Kusy (5), Jaguár (5), Žižkov (5), Bílí ptáci (1), Vodopády (1), Ve vlnách (5)
---
Podivná kuchařka (0), Mouchy (3)







 



Žádné komentáře: