pátek 25. listopadu 2016

Negative Scanner / Stárneš / Raw Deal (18.11.2016, Undergods' Ballroom & Bar, Praha 5)




Minulý týden se v Praze zcela nenápadně zastavila chicagská čtveřice Negative Scanner, která své zítra končící evropské turné zahájiila na svatýho Martina v londýnské STOVCE, a to za asistence věhlasných Sleaford Mods. Mimochodem, dnes společně vystoupí ještě ve vyprodané Fabrice, ale v Hamburgu.
Do smíchovského suterénu bývalé drážní budovy, dnes hodně DIY prostoru Undergods' Ballroom & Bar, dorazili na pozvání Stoned To Death Records představit loňský debut Negative Scanner (7/2015 Trouble In Mind Records) - rozšířený letos ještě o 150 audiokazet (Eye Vybe Records), který dopnili  jak skladbami z chystaného nového alba, tak i vzpomínkami na dva doposud realizované sedmipalce Ambitious People (8/2014 Trouble in Mind Records) a Pastel Blue, Clinical White (12/2014 Tall Pat Records). Ten kdo jejich (post)punkové riffy připomínající legendární manchesterskou scénu (1977) znal, nemohl být zklamán. Zdivočelá Rebecca Valeriano-Flores (zp, kyt) totiž ve skutečnosti vypadá mnohem líp, než s tou vypadlou jedničkou a "její pánové" (Matt Revers - kyt, Nick Beaudoin - bas, Tom Cassling - bicí) dodávají jinak skvělým nahrávkám patřičnou "live" energii. Jen škoda, že do chladného sklepení nedorazilo víc fanoušků na Negative Scanner, než na jejich předkapely, kterými tentokrát byli českobudějovicko zpívající anti-fašos punkeři Stárneš a noise-improvizační trio Raw Deal.

Negative Scanner - 18.11.2016 Undergods'
Saturday Night and Sunday Morning, C.P.D., Gone Wild, Pity, Ambitious People, History, First Blood, Rambo, Health, A Cross, Planet of Slums, Criticism, Ivy League Asshole
--
Pastel Blue Clinical White, Would You Rather






Stárneš

Raw Deal

Žádné komentáře: