středa 15. listopadu 2017

Koncert pro budoucnost 2017 - POZOR OBČANÉ!

 Vedle pátečního projektu Díky že (zatím ještě!!!) můžem - Korzo Národní, bude centrum Prahy, resp. Václavské náměstí, patřit KONCERTU PRO BUDOUCNOST. Přijďte PROSÍM podpořit svobodu a demokracii naší země!! Rychlost se kterou se jí vzdalujeme je bohužel stále vyšší.

Tímto přeposílám text - pozvánku Festivalu Svobody:

17. listopadu se opět sejdeme na Václavském náměstí. Prožíváme klíčové období mezi volbami. Nová vláda a brzy i nový prezident ovlivní směřování republiky na řadu let dopředu. Oslovili jsme proto desítky hudebníků a osobnosti veřejného života, aby se v tento významný den každý sám za sebe vyjádřili k naší společné budoucnosti. Výsledkem je nabité pásmo koncertů a projevů.

▬▬▬▬▬▬▬ PROGRAM ▬▬▬▬▬▬▬▬
🎸 Hudebníci
LACO DÉCZI & CELULA NY, LENKA DUSILOVÁ & BAROMANTIKA, ANETA LANGEROVÁ, KAPITÁN DEMO, VLADIMÍR MERTA, JAROSLAV UHLÍŘ, EMMA SMETANA, ZRNÍ, POLETÍME?, ZDENĚK BÍNA (MÍNUS123MIN), ŠVIHADLO, MR. COCOMAN, THOM ARTWAY, TOMÁŠ J HOLÝ, THE PLASTIC PEOPLE OF THE UNIVERSE NG, VASILŮV RUBÁŠ

🎤 Řečníci
TOMÁŠ SEDLÁČEK, KOVY, DANIEL KROUPA, PETR PITHART, ŠIMON PÁNEK, MIKULÁŠ KROUPA, KAREL JANEČEK, ADAM ČERNÝ, ONDŘEJ PIVEC, VÁCLAV NĚMEC, TEREZIE KOVALOVÁ, PATRIK PROCHÁZKA, BARBORA STUHLOVÁ, SÁRA VIDÍMOVÁ, MAREK HILŠER, JIŘÍ DRAHOŠ, PAVEL FISCHER
Moderijí: EMMA SMETANA, PAVLÍNA KVAPILOVÁ

▬▬▬▬▬▬ POZOR, OBČANÉ! ▬▬▬▬▬▬▬
17. listopadu v 19:30 na Koncert pro budoucnost 2017​ na Václavském náměstí proběhne píšťalkový happening POZOR, OBČANÉ! #PozorObčané

Předchozí generace pro nás vybojovaly svobodu a demokracii. Demokratický systém v ČR zajišťuje svobodu, bezpečnost, prosperitu a možnosti, o jakých se našim předkům ani nezdálo. V poslední době se však stále častěji mluví o zásadních změnách ústavy a demokratického systému jako takového i o omezování naší mezinárodní spolupráce s rodinou evropských demokratických států.
Pojďme proto 17. listopadu v 19:30 společně zapískat na tisíce píšťalek, na okamžik zastavit hru, a dát jasně najevo, že toto není v zájmu občanů České republiky. My, občané totiž nejsme jen voliči, kteří jednou za čas odevzdají svůj hlas politikům, a pak sledují z hlediště jejich hry. Každý občan je také svého druhu rozhodčím dohlížejícím na dodržování pravidel hry. Nejhlasitěji budeme pískat, pokud kdokoli bude chtít tato pravidla hry měnit a překreslovat pomezní čáry demokratického systému.

📢 PROHLÁŠENÍ:
„POZOR, OBČANÉ! Mezi největší úspěchy našeho národa patří vybojování a vybudování svobodného demokratického státu a znovunavázání významných mezinárodních spojenectví s dalšími demokratickými zeměmi. Po 28 letech svobody se zde opět extrémisté a populisté toužící po moci snaží šířit strach a nenávist a hloubit příkopy mezi námi. Pojďme proto vyslat jasný vzkaz:
My, občané České republiky, neustoupíme ani krok tlakům na prosazování nesystémových zákonů, omezování nezávislosti soudní moci a médií či jakémukoliv porušování či omezování lidských práv a svobod! Dohlédneme na striktní dodržování Ústavy ČR a postavíme se jakémukoliv zneužívání moci. Nenecháme se rozdělit, ale spojíme se a bude-li to třeba, znovu zaplníme ulice a náměstí.“ následuje píšťalkový happening
www.koncertprobudoucnost.cz
www.festivalsvobody.cz

▬▬▬▬▬▬▬▬▬ INFO ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Program probíhá v horní části Václavského náměstí (pod koněm). Celý program bude přenášen online a promítán v regionech České republiky.
Koncert pro budoucnost na Václavském náměstí není protestem ani politickou kampaní. Je občanským setkáním. Rádi bychom, aby se toto setkání stalo tradicí důstojné oslavy 17.listopadu.
Akce je součástí Festivalu Svobody. (www.festivalsvobody.cz)

▬▬ MEMORANDUM FESTIVALU SVOBODY ▬▬
Iniciativy zapojené do Festivalu svobody k této příležitosti vydaly memorandum, kterým chtějí jasně deklarovat společnou myšlenku:

"Každoročně si v listopadu připomínáme dny, kdy se naši spoluobčané postavili čelem totalitnímu režimu a bojovali za svobodu, demokracii a budoucnost naší země. Prožíváme nejdelší období svobody od založení Československa. Avšak hodnoty, na kterých je naše svoboda založena jsou především v posledních letech často zpochybňovány.
Abychom o svobodu nepřišli, chceme se postavit čelem strachu a lžím, šířeným extrémisty a populisty. Společně tak dáme hlasitě najevo, že si vybojované svobody a demokracie vážíme a nenecháme si ji vzít.
17. listopadu proběhnou v Praze i po celé republice koncerty, průvody, besedy a celá řada dalšího programu. Ulice a náměstí opět zaplní statisíce lidí. Budeme si připomínat významné okamžiky naší historie, upozorňovat na skutečné současné problémy a sdílet názory ohledně budoucnosti naší země.
Oznamujeme Festival svobody 2017!"

▬▬▬▬▬▬▬ PODPOŘTE AKCI ▬▬▬▬▬▬▬
Líbí se Vám Festival Svobody? Podpořte jeho realizaci částkou dle svých možností. Příspěvky v jakékoliv výši směřujte na transparentní účet: 2901272248/2010.
Finance takto vybrané budou použity především na úhradu produkčních, technických a propagačních nákladů na správu a propagaci platformy Festivalu svobody a realizaci závěrečného Koncertu pro budoucnost. Všem dárcům mnohokrát děkujeme! 💓
Info o dárcích: http://festivalsvobody.cz/o-festivalu/
▬▬▬▬▬▬ JAK SDÍLET UDÁLOST ▬▬▬▬▬▬
Pozvěte své známé a kamarády! Stačí kliknout vpravo nahoře na tlačítko sdílet a zvolit pozvat přátele. Zabere to jen chvíli a pomůžete nám tím událost šířit dál. Děkujeme za váš čas!

-----------------------------------------------------------------------------------------
Festival Svobody je platforma spojující jednotlivé akce pořádané různými iniciativami k oslavám listopadových událostí. Veškeré informace k Festivalu svobody -> http://www.festivalsvobody.cz/


(text: Featival Svobody


2016

Žádné komentáře: