úterý 6. února 2018

Last King of Poland + Limited Liability Sounds + Emerge (06.02.2018 MB Velbloud České Budějovice)




U příležitosti Cold Lake Tour 2018 dnes do českobudějovického Velbloudu zavítá trojice noise-experimentální hudebníků, za kterou pořádajícím OSTINATO zaplatíte směšných 80 Kč. Což jsou dvě piva. Takže pokud chcete zažít jeden s nevšedních hudebních večerů v naší metropoli, přijďte po osmé večerní do Music Baru U tří lvů a níže si zatím můžete přiblížit oficiální prezentaci této mezinárodní návštěvy.

Za názvem LIMITED LIABILITY SOUNDS stojí polský ambient / experimentální sound artista a hudební skladatel Adam Mankowski. Jeho podstata tvorby je vyjádřena fúzí protikladu klasických, akustických zvukových textur, které prolíná s digitálně elektronickými. LLS představí temný mix dronů, experimentální elektroniky a ambientu s občasným zásahem do Noise. Mankowski od svého debutu z roku 2006 vydal ještě několik alb pod různými jmény. Po evropském a japonském turné 2017 přijíždí i do Českých Budějovic.

LAST KING OF POLAND (Tomasz Ryszard Jurczak) je polský noisový hudebník vyrůstající v Chicagu. Jeho tvorba by se dala popsat jako identita krizí mezi dvěma rozdílnými světy. Spojení americké drzosti a polské upjatosti, kterou Jurczak přináší je slyšet ve znamení pulzujících smyček hluku, akustických vln a nahrávek z každodenního života. Každá jeho performance je unikátní, v skrytých významech vystupující jako příběh cizince procházejícího své cesty otevřeným sentimentálním prostorem. V projektu Last King of Poland Jurczak představí své debutové album Insular, za sebou už ale v posledních letech má několik nahrávek ve spolupráci s různými hudebníky. Posledním z nich byl i japonský hudebník Go.

EMERGE je německý hudebník inspirovaný tradicí minimalistické experimentální a noise soustředící se na generování zvukových struktur za účelem vytvoření atmosféry, která nabízí širokou možnost vlastního interpretace. Jeho výběr zvukových zdrojů je výrazně omezen. Ve většině případů jde o impulz původního zvuku modelujícího se na základě různých technik. EMERGE využívá původního surového materiálu od různých umělců, který následně recykluje a převádí. Silný důraz zapadá do samotného zdroje zvuku, jeho kvality a možnosti vyhledávání.EMERGE též provozuje label Attenuation Circuit v Augsburgu, s kterým organizuje množství akcí v oblasti experimentální hudby.



Žádné komentáře: