pátek 30. listopadu 2018

Ghost Car / Los Bitchos (Blak Hand Records)


Pro letošní Cassette Store Day (13. října) nachystaly liverpoolští Blak Hand Records split kazetu "hočičích" kapel z Londýna.
Méně početnější Ghost Car (Maeve Henry - zp/kyt, Maria Paton - zp/bas, Clara Bleda - kl, Laura Hart - bicí) debutovaly už v únoru 2015 u španělských Flexidiscos s rozděleným a dodnes volně přístupným LP Summerisle ​/​ Ghost Car. Po tomto nečekaném úspěchu svůj garage punk zaznamenaly ještě na dvojskladbové sedmipalce Stuck In The Mud / Missing The Old Times (2/2017 Greenway Records) a Woman In The Shadows / No History (6/2017 Stolen Body Records). Neviděli jsme se s Maeve ve Vídni?
Následující a druhou stranu padesáti audiokazet, obsadily Los Bitchos, kteří ač vycházejí z podobně špinavými kouzly "provoněných"garáží, jejich čistě instrumentální psych-tropická tapeta kombinuje původní kultury všech pěti účastnic tohoto půvabného zájezdu. Základní a zakládající trojici tvoří zpěvačka a kytaristka PURS Serra Petale (ex-Kid Wave), jejíž australské kořeny se propletly s těmi uruguayskými, resp. s fotografkou Carolinou Faruolo a modelkou Augustinou Ruiz. Společně s portsmouthskou značkou Strong Island Recordings stojí za singly Bugs Bunny (8/2018) a Trapdoor (2/2018), což je coververze King Gizzard & The Lizard Wizard a kazetou Tripping Party / FFF. Ta vyšla letos v březnu u Blak Hand Records, kde naleznete i aktuální a výtečný split Ghost Car / Los Bitchos.

A1. Ghost Car - No Love For Me (02:31)
B1. Los Bitchos - Panther (03:19)


Žádné komentáře: