sobota 27. července 2019

The Pau & Bolehlav (26.07.2019 ETNA Lhotice - SO LOW)


Úvodní dvojkonert přehlídky umění tvořeného jedním člověkem SO LOW, který v nadzemním prostoru bývalého antracitového dolu ETNA v jihočeských Lhoticích přilákal jen hrstičku návštěvníků, představil polskou punk-písničkářku THE PAU (Paulinę Dudek) a electro-drumstepový projekt BOLEHLAV (Michal Milko, ex-noAR+IS+).
První jmenovaná, nominantka do první desítky ankety Sanki 2018, kterou vyhlašuje deník Gazeta Wyborcza, dala se svým "telefonním" doprovodem na holku dost divokopu půlhodinku, vyřvanou v neméně nas**né mateřštině a ujišťující přítomné, že tenhle talent dolétne minimálně na The Great Escape Festival. O deset minut kratší mělnický BOLEHLAV to do (tří) hlav tlačil také v rodném jazyce, ale jeho uštknutí nemálo připomínalo někdejší elektrošoky Samira Hausera a jeho Vanessy.
Prokopat se z dolu ven se včera víceméně podařilo, ale bez větších ovací a zájmu veřejnosti. Škoda. Obě jména si totiž svou pozornost zaslouží mnohem více, než kdejaké "hvězda" našich nekonečných letních festivalů. Ale třeba to někdo někdy pochopí.






Žádné komentáře: