úterý 17. listopadu 2020

Tiña - Positive Mental Health Music (Speedy Wunderground)

 

Přestože londýnský label Speedy Wunderground založil věhlasný producent Dan Carey (Warmduscher, Franz Ferdinand, Fontaines D.C., ..) už téměř před osmi lety, Positive Mental Health Music je teprve vůbec prvním studiovým, navíc debutovým albem, které na této značce kdy vyšlo. Tedy asi po 35 sedmipalcích, 4 kompilacích a 3 EP. Na svědomí jej mají jiholondýnští Tiña, jejichž prozatím jediný fyzický singl I Feel Fine / Dicks In The Dub vyšel loni v květnu v nákladu 250 sedmipalců. Po několika personálních změnách (Liam Ramsden aka Mellah, Glenn Wild ze Sleep Eaters a Chris OC z Meatraffle) se na čtyřdením nahrávání jedenáctiskladbového "meditace" Positive Mental Health Music nakonec vedle psych-pop fluorescenčního kovboje Joshua Loftina (zp, kyt) a klávesisty Caluma Armstronga (aka Pet Grotesque) podíleli účastníci projektu Uncle Tesco (Adam Cartwright -bas/zp, Oliver Lester -kyt, George Rhys Davies - bicí) a zpěvačka Goat Girl Lottie Pendlebury.
PMHM je i přes současné těžké covid období, "řešené" zde osobním tajemstvím frontmana Joshua Loftina odřeného úzkostí a depresí, jistou  inspirací pro všechny, kteří věří v lepší časy. Úchvatným melancholickým můstkem nad propastí zoufalství, které lze nejen touto výjimečnou nahrávkou snadno překonat. Stačí zvednou hlavu a přijmout aspoň část "psych-meditace" Positive Mental Health Music. Proto přidávám hned i další čtyři klipy.
 
P.S.
Dnes si připomínáme 31. výročí listopadu 1989. Věřili jste někdo tehdy v lepší budoucnost? No tak vidíte. I z téměř nulových možností lze vytvořit nemalou naději s reálnou úspěšností.  
 

 
 
 
A1. Buddha (03:43)
A2. Rosalina (03:18)
A3. I Feel Fine (03:01)
A4. Rooster (03:57)
A5. Closest Shave (02:55)
A6. Growing In Age (03:53)
 
B1. New Boi (04:00)
B2. Golden Rope (02:21)
B3. It's No Use (05:37)
B4. Dip (03:10)
B5. People (03:42)
 
 

Žádné komentáře: