sobota 5. června 2021

Kandide – Big Fish / Anna Βlume (Old Bad Habits Label)

 


Řecký specialista na barevné sedmipalce Old Bad Habits Label, zaměřený na pop-undergroudovou splodinu, zařadil do svého katalogu třistakusovou edici tyrkysových artefaktů Big Fish / Anna Βlume, zastupujících londýnské pamětníky Kandide. Jmenovitě jde o částice tamní psych-pop punkové scény kolem hudebního experimentátora a vizuálního umělce Jowe Heada (zp/kl, Swell Maps, Television Personalities, Angel Racing Food) a legendárních AlternativeTV. V případě jejich kolektivní prvotiny se dokonce propadnete až do roku 1919, kdy německého malíře, sochaře, grafika a v ne poslední řadě spisovatele Kurta Schwitterse proslavila báseň Anna Βlume. Její zhudebněnou část, stejně jako "ačkovou" Big Fish tak společně "doladili" bubeník a producent Dave Morgan (Alternative TV, The Loft / The Weather Prophets), Joss Cope (kyt, Sergeant Buzfuz, Freight Train), Cos Chapman (kyt, Rude Mechanicals, Anne Pigalle, Alternative TV), Marina Young (bas, Zen Grenade, The Long Decline) a hostující vokaliska Ruth Tidmarsh z už několikrát výše jmenovaných Alternative TV.
Tenhle bravurně spontánní psychobilly live počin s Anininou chaotickou reflexí na jakoukoli šílenou dobu, přibližuje asi nejsrozumitelněji původní část textu:
"Anna Blume má ptáka. Anna Blume je červená. Jakou barvu má ten pták? Modrá je barva tvých žlutých vlasů. Rudé je vrkání tvého zeleného ptáka. Ó milovaná mými sedmadvaceti smysly, já těch miluji! Ty tvých tvým, já tvým, ty mě ......"
 
A1. Big Fish feat. Ruth Tidmarsh (04:56)
B1. Anna Blume (06:06)

Žádné komentáře: