sobota 16. října 2021

LOFN - Post-Apo Romance (VEYL Records)

 


Podle Wikipedie je LOFN v severské mytologii dobrotivá pečovatelka nešťastně nebo nevhodně zamilovaných lidí. Za jejich lásku se přimlouvá u Frigg a Ódina, od kterých má svolení pečovat o jiskřící a vášnivou lásku i těch lidí, kteří měli zakázáno uzavřít sňatek.
"Odborný" výklad a zároveň základ pro vznik debutového EP Post-Apo Romance, které právě vyšlo na milánsko-berlínské značce VEYL Records. Pod známkou LOFN zde tedy nenaleznete bájné tvory či netvory, ale více jak dekádu spolupracující "páreček" z Prahy. Ten tvoří dj Martin Čípek (Aitcher Clark, Yerkvoryak, Awali, Anakver) a herečka upřednostňující hudbu Anna Ribanská (aka Anna Coranić aka KinA aka Anna Myschkin, ArtCafé, Anakver), která coby spoluautorka audio-vizuální performace Forbidden, provázené skladbou I Get Lit, víceméně LOFN vdechla pozemský život. Ač samotná skladba vyčnívá svým extrémičtějším industriálem nad zbytkem víceméně éterické elektroniky, tak právě tento "ambientní" kontrast dodává Post​-​Apo Romance prostor pro konfrontaci temnoty s romantikou, vyvolávající navíc otázky o dodnes stále tabuizovaném tématu menšin, nabourávajícím zažité sterotypy.
Post-Apo Romance EP je na naše poměry naprosto výjimečná nahrávka a patří k tomu nejlepšímu, co tuzemská scéna v posledních třiceti letech nabídla. To jen podtrhuje ve vinylové verzi bonusový A2 plakát z dílny designéra a programátora Pavla Karafiáta, který s černým 12" naleznete v obalu od renomovaného VEYL-fotografa Tomaso Lisca!!
 
A1. Mother (05:45)
A2. Pachad (06:25)
A3. I Get Lit (05:45)
 
B1. Invocation (07:40)
B2. Post-Apo Romance (10:20)
 

Žádné komentáře: