úterý 5. prosince 2023

NO MORE - Kein Kiel Festival 2023

 


O No More se mluví jako o první kielské punkové kapele, která vznikla už téměř před 45 lety. I když tehdejší složení (Andy Schwarz - zp/kyt, Tina Sanudakura - synt, Thomas Welz - bas/zp, Christian Darc - bicí/zp) sotva přežilo první EP Too Late (12/1980), tak debutové album Hysteria (12/1987 Roof Records) vzniklo s novým baskytaristou Thorstenem Hartungem. Osobně jsem o No More zakopl vůbec poprvé až díky výstavě KEIN KIEL - Post Punk & No Wave (Kiel Music Scene 1977-1982) pořádané v tamním muzeu Kunsthalle zu Kiel, za kterou stála v té době znovunalezená dvojice  
Tina Sanudakura s Andy Schwarzem. Dodnes jediní zástupci jako víno zrajících No More, jejichž novou epochu reprezentuje trojice alb (Sisyphus 3/2012 Roof Records, Silence & Revolt 7/2015 Rent A Dog Records, Kissin’ In The Blue Dark 10/2022 Rent A Dog Records) a od roku 2013 hudební festival KEIN KIEL. Jeho devátý ročník proběhne už o tomto víkendu a kromě NO MORE vystoupí Fliegenmasken Nihilismus 1978 I AM The FLY, francouzské duo DEAD ASTROPOLIS a minimalistický neoklasik z Berlína BLEEDINGBLACKWOOD.
Vím že je to trochu z ruky, ale všichni učinkující stojí určitě za nemalou pozornost. Jinak jako kulisu k vyhledávání jízdích řádů (spáč ve vlaku) šáhněte po loňském dvojalbu odkazujícího svým názvem Kissin’ In The Blue Dark (Rent A Dog) na jednu ze sladeb Lany Del Rey. To je rozděleno na dvě části - BLUE a víceméně bezvokální DARK, které ocení jak příznivci post-punku inspirovaného elektronikou, tak i někteří disco-šíbři. A jak už napovídá podzimně barevná paleta alba, na své si přijdou i propadači podzimních depresí.
 
 

 

Žádné komentáře: