úterý 16. ledna 2024

Sailor Honeymoon EP (Good Good Records)

 


Jihokorejské slečínky Sailor Honeymoon se zařadily mezi ty šťastné, které si letos do svého programu vybral na nové talenty zaměřený The Great Escape Festival. A to víceméně jen kvůli dvojici digitálních singlů, které se mají objevit začátkem května na osmiskladbovém debutu Sailor Honeymoon, podpořeném začínající londýnskou značku Good Good Records.
Korejskému pop-průmyslu "vzdorující" Cocroach vyšel loni v květnu a dal vzpomenout na Kim Gordon, či rovnou célé Sonic Youth. S týden starým Bad Apple SH potvrzují své představy o původní punkové hudbě (riot grrrl), ale zároveň nepřehlížejí současné pop-dance trendy. Dost možná i proto, že kapelu tvoří známá fotografka Abi Raymaker (bicí), polovina dreampopového dua Deadbeat Club, písničkářka Meaningful Stone alias Jimin Kim (bas) a klubová "pařmenka" Zaeeun Shin (kyt).
Sailor Honeymoon, tři duše ze Soulu, které už dokázaly vzbudit pozornost i producentského dua Luke Smiths & Claudius Mittendorfer, stojícího za zmiňovaným EP (3. května). Takže čtrnáct dní před vystoupením na brightonském TGEF možná dojde už i na fyzický nosič. Uvidíme, uslyšíme. Nebo aspoň trochu natěšíme.
 
 

Žádné komentáře: