neděle 10. února 2008

Sunshine - Marty's Club (9.2.2008 Č.B)

Pro největší jihočeskou metropoli programově typický Marty’s Club přilákal včera prostřednictvím kapely Sunshine do svých prostor návštěvníky, jejichž dvě stovky na ruku pomohly tamním pořadatelům uspořádat první ze dvanácti koncertů česko-slovenského turné, končícího opět v Budějovicích, tentokrát však Moravských (29.3.2008). Po necelém roce se čtveřice vrátila téměř s totožným repertoárem propagujícím zatím poslední album Dreamer, během kterého se dostalo i na tutovky z předchozích Moonshower & Razorblades a Necromance. Až na nepatrný zvukařský přehmat nelze energicky nabité více jak hodince s třískladbovým přídavkem téměř nic vytknou. Vloni vydali možná až nad svoje očekávání vynikající desku, plachtící ve stejných vlnách jako kapely ze zahraničních titulních stránek, ale samotná atmosféra sobotního večera nabrala asi trošku jiný směr, než by si možná čtveřice přála. Už lednový televizní záznam po vyhlášení cen měsíčníku Filter v Paláci Akropolis divákům cosi nastínil. Představil fanouškovský Sunz Street Team, který dle vyjádření jejich zástupců jen tak někoho mezi sebe nepřijme, po kterém mě dorazila docela slušně vybavená chytrolína z české pobočky Universal Music. Z mého pohledu sledujícího kapelu už v dobách, kdy více jak polovina Marty’s hostů pilovala velkou násobilku, mi při pohledu na emo fans trošku cukají koutky. Jasně, je to věc samotných Sunshine, ale já bych to teď na čas zapích a vrátil se třeba za dva roky s něčím „dalším“, čímž nechci dát najevo, že se s ex-táboráky loučím.

Předkapelou a zároveň nekonečnou půlhodinkou se stal otřesný „electro-punk“ místních Love Gangsters, ukrývajících se pro mě z nepochopitelných důvodů pod hlavičkou pražské agentury 10:15 Promotion.

Uf, doba je těžká, Kamile.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, mužeš mi osvětlit, kde si vzal to, že Sunz Street Team mezi sebe jen tak někoho nevezme?

Jediny zástupce :D:D
Sunz Street Team

Jürgen DDR řekl(a)...

viz. zmiňovaný televizní záznam.
Díky za reakci.
J

Anonymní řekl(a)...

Sám jsem v tom TV pořadu vystupoval a nic takového tam nepadlo. Neutočím - jen osvětluji věci, jak se mají:)

Mayk

Anonymní řekl(a)...

tak to ses milý Jürgene asi dost blbě koukal, neboť fakt by mě zajímalo, z čeho jsi tuhle blamáž vydedukoval? Nic takového rozhodně rřečeno nebylo, stačí jen poslouchat sunshine a mít profil na myspace ...a jestli toto je phlavní důvod tvého obviňování, tak je už je n tvůj problém, že si ten profil neumíš/nebo prostě jen nechceš udělat... sem v SSTeamu a nebyl žádný problém s tím, že by tam snad směli jen nějaký VIP
..též nemělo být bráno jako útok, jen sem trochu chtěla přiblížit informace...

Jürgen DDR řekl(a)...

Všem fanouškům Sunshine a jejich Sunz Street Teamu, kterých se můj příspěvek jakkoliv dotkl:
Jen mi to tak nějak s úsměvem připomíná dospívání o generaci starších posluchačů skupiny Oceán
Za případně vzniklé zdravotní problémy se všem velice omlouvám a pokud chcete znát můj názor na Sunshine, pátrejte na jejich MySpace v období vydání alba Dreamer, či kdesi v komentářích k předchozímu Moonshower And Razorblades. Asi Vás hodně (a mile) překvapím.
Jürgen DDR