pátek 20. března 2009

Millimetrik & Building Castles Out Of Matchsticks – The Attic EP (Sound In Silence)



Malinké řecké vydavatelství Sound In Silence zařadilo minulý týden do svého, již ze 3/5 vyprodaného katalogu další pozoruhodnou nahrávku, jejíž obsah tentokrát pro pana Mastrokostase (Absent Without Leave) naplnili po dvou novinkách a vzájemném remixu hudebníci z Kanady.
A protože tam asi pánové dostávají přednost, tak na společném 3“ CD (200 ks) uloženém v mini DVD krabičce vystupuje jako první Pascal Asselin alias Millimetrik. Ten po velice úspěšném loňském albu Northwest Passage's New Era (Make Mine Music) si na vlastní značce Chat Blanc Records stačil v nákladu 300 ks vydat Keys EP, kde ve skladbě Pop-éponge využil magičnosti Port-Royal a projektu Building Castles Out Of Matchsticks, za nímž stojí Anne Sulikowski. A právě BCOOM dodává The Attic EP splitu díky své vokální a ambientní křehkosti vedle electro-instrumentálních, k hip-hopu svádějících melodií více přirozenosti a příjemné melancholie.
Oceníte-li krásu AS, pak se poohlédněte po její dvojskladbové 192kbps téměř hodinu trvající nahrávce October Sky (2008 Ping Things – každého 22. v měsíci novinka) s předělávkou Water from the Moon (Sky) Coreye Mitchella Harta a výborné Secret Lands (Trace Recordings), kterým předcházela řada zajímavých DIY CD-R.

Žádné komentáře: