úterý 7. října 2008

Port-Royal / Absent Without Leave - Magnitogorsk (Sound In Silence)




Nebýt Stalinovy industrializace, nevznikl by na Urale Magnitogorsk a určitě ani jím inspirovaný řecko-italský eponymní split značky Sound In Silence šestadvacetiletého Athéňana George Mastrokostasa, šířícího svůj ambientní post-rock Absint Without Leave již od roku 2003 (Island). Po 100 kusovém albu Bon Voyage (2006 Unlabel) následovala řada společných nahrávek s Lope, Yellow 6, Kimonophonic, Cono Norte 3, Doogie, EP Reborn (Duotone Records) a Resound (Chat Blanc Records) a zatím poslední (opět 100) deska Postcards From Nowhere (Distanc Noise Records).
Na aktuální novince Magnitogorsk, ukryté v papírové krabičce s info pauzáčkem v nákladu 500 ks nalezneme po třech doposud nevydaných nahrávkách od obou projektů, jejichž chladnou ambientní nádheru dopňují vzájemně upravené starší skladby Zobione pt.2 (Absint Without Leave remix) z Flares (Resonant 2005) a Blind (Port-Royal remix) z alba Bon Voyage, které se dočkalo své reedice vloni na nyní snad už všem dobře známém Sound In Silence.

52‘ 09“ + jedna z 50 odlišných fotografií (Ramantza & Mastrokostas), přilepená na přední straně recyklovatelné skládačky (10€)

Žádné komentáře: