úterý 21. dubna 2009

Quinta – My Sister, Boudicca (Tartaruga Records)



Na politicko-humanitární (IES, ICAR, Living Lens) multiinstrumentalistku Katherinu Mann jsem poprvé narazil před šesti lety na singlu The Mind Is Evil (Cedare LP – Domino Rec.) anglických Clearlake, v současné době natáčejících dlouho očekávané čtvrté album Dark Blue. Po mnoha dalších spolupracích a vlastních projektech Orphans & Vandals, Victoria Hume, začínajících Collectress a Bat For Lashes (Natasha Khan), koncertujících vloni společně s Radiohead, zazářila Kath minulý týden také pod jménem Quinta, přiděleným kdysi svým pětinásobně šťastným tatínkem.
Debutové album dostalo název My Sister, Boudicca a jako třetí hudebně-umělecké dílo vyšlo po vynikajících Brassica (Michael Anthony Wright) a Bleeding Heart Narrative (Oliver Barret), aktuálně disponující volňáskem This Octopus Is Going To Eat Your Face (Distance Recordings), minulý týden na londýnské značce Tartaruga Records.
Hned od úvodní klavírní kompozice, navozující v posluchači utajený vnitřní svět gotické hrací skříňky, vystupují fascinující a „nepoznané“ kontrasty klasické hudby s elektronikou, dotyky kytarových vazeb a panensky čistým vokálem Kath Mann. My Sister, Boudicca = královská a jen tak nezapomenutelná nahrávka (200 ks), které želvička přibalila pro štěstí na cestu do modrou nití prošívaného obalu nádhernou animační Quinta knížečku, ubrousek a vlastní placičku.
Takže (ať chci, či nechci) to máme opět za plných, rozuměj tedy (a tady) bez ztráty desítky!

Žádné komentáře: