sobota 26. července 2008

Brassica - Microvictories (Tartaruga Records)


Za další velice zajímavý krok v oblasti distribuce hudby a hledání legálních cest k posluchačům, považuji myšlenku londýnského vydavatelství Tartaruga Records, které u příležitosti vydání teprve svého druhého titulu Microvictories přichází se zavedením vlastní půjčovny. Celé kouzlo tohoto jednoduchého postupu, založeném na vzájemné důvěře spočívá v tom, že po zaregistrování vám bude zásláno CD (pokud ještě bude skladem), které po poslechu předáte dalšímu zájemci. Pokud tedy nechcete platit plnou cenu, zajímává vás originální design, případně si hodláte novinku „uložit“, přijdete maximálně o poštovné.

Takže po březnovém albu Bleeding Heart Narrative nám tento týden Tartaruga Records nábídli vynikající debut Brassica, ukrývající jméno Michael Anthony Wright, spojované též s dalším projektem Queen of Swords a skvělým duem Achrid (plus Tadanae Fujimura), jejichž eponymní CD-R vyšel v únoru 2006 na labelu Benbecula. Po remixech pro vydavatelství Higapoint Lowlife, kde se v červu zrodilo i mp3 EP Fisk Industrie (Blood), se v případě Microvictories jedná o znovunalezenou sbírku dříve pořízených nahrávek, improvizací, experimentů, myšlenek a reakcí na různá časová období a místa. Brassica tak sestavil za využití akustických nástrojů, elektroniky a všemožných půvabných zvuků, hlasů a šumů křehce abstraktní obraz, s dezorientačně poutavou cestou.

Čtyřicetiminutový klenot (200 ks) v nádherném, oranžovou nití sešívaném recyklovaném obalu, kde každou z deseti skladeb doprovází příslušná umělecká kartička rozličných autorů, přináší posluchači během opětovného poslechu nové a ostřejší vrstevnaté detaily, plné barvitých rozkoší, nad kterými dohlíží roztomilá papírová želvička.

Žádné komentáře: