úterý 4. srpna 2009

Christy & Emily – 2.8.2008 Velbloud, Č.Budějovice (live)



Po stopách Rothových baťůřkářů dorazila v neděli večer do jižních Čech také brooklynská dvojice Christy & Emily. Ač se nejednalo o filmovou obhlídku dalšího z možných (b-c) pokračování doprovázeného fantastickou hudbou Majkla Dejvida, na poslední chvíli domluvený termín v českobudějovickém Velbloudu zapůsobil ale stejně „neuvěřitelně“.
V úvodní zvukově nejdravější Faust, odkazující na německé vazby s Joachimem Irmlerem a jeho Klangbad label, festival a studio, doprovázely kytaristku Christy Edwards a pianistku Emily Manzo moog efekty hostujícího Mikea, kterého v závěru hodinového vystoupení vyzvaly ještě jednou k dobarvení jinak velice podmanivé atmosféry osiřelého jednohrbce. S následující Chicken Little odkryly sametové vokalistky fascinující melodie z na podzim chystané novinky Superstition (BIG Print), střídající v sedativně folkovém tempu s loureedovským vzrušením perličky z dva roky starého debutu Gueen’s Head (The Social Registry).
Na Budějovice (doposud) koncert roku, devítiskladbový pre-release CD-R (35‘) v barvě modré či hnědé získává desku měsíce srpna a Emily přeji v jejích hudebních hodinách stejně nadějné žáky, jakými kdysi byli pánové z Liars a podobně podivné postavičky z Brooklynu.
Hodně štěstí a pozdravů!!!

Žádné komentáře: