pondělí 17. srpna 2009

Krajina na znamení – Divadlo Continuo (režiel Pavel Štourač)



Se zcela neobvyklým zážitkem se v průběhu uplynulého týdnu setkávali cestující osobních vlaků 18273 (18253, 18263), směřujících posledním z Netolic na Dívčice. Povětšinou osiřelou osmsetdesítku protentokrát nahradila sedmsetčtyřicetdvojka se dvěma plně obsazenými patráky Bmteeo a oddělující služebák Ds 51 54 95 - 40 036 – 6, poskytující provizórium mezinárodní divadelní společnosti, kličkující po trati # 193 s označením Os 18275 ČD Continuo.
Interaktivní improvizace v podání řady performerů, muzikantů, výtvarníků a po směně vstupenek za platné (dnes již raritní) jízdenky i diváků, resp. cestujících, vytvořila jedinečný retrospektivní zážitek, odrážející se od víceméně v regionu známých událostí. Zde možná nejeden přespolní a jazyků neznalý místy zatápal, ale prostorové představení rozdělené na vlakové skeče a snové vize uprostřed stmívající se krajiny fungovaly i tak v naprosté symbióze.
Ač pro svou délkou (20.05-23.59) a terénní překážky si ze strany „nepřipravených“ Krajina na znamení odvezla i několik hanlivých výroků, Perseidy osvětlené Divadlo Continuo předčilo má veškerá očekávání.
Originální představení, hodné vaší pozornosti!!!
(více v denním tisku a netu)

P.S.
Víte že v místě (Švestkový Dvůr) současného působení divadelního spolku měl původně stát Temelín (JEMA - Malovice)? Prostě GENIUS LOCI!!!








Žádné komentáře: