pátek 9. července 2010

Wild Nothing – Evertide (Warmest Chord)



Warmest Chord je luxusní londýnský label, propojující svými tvůrci legendárním Rough Trade a Make Mine Records. Přestože jeho první položka, třískladbové EP Evertide zmizelo z předprodeje ještě před pondělním vydáním, digitální formát lze stále stahovat ze stránek Warmest Chord. To však ani jednu z pětasedmdesáti kopií, navíc opatřenou A3 dílem francouzského kreslíře a kolážisty Franze Vesolta, doprovázeného na vernisážích mj. Zombie Zombie, nenahradí. Ale i tak svým snivě se unášejícím (synt)popíkem potěší nejednoho pamětníka Disintegration (The Cure), The Smiths a geniální prvotiny The Stone Roses.
Evertide EP volně navazuje na červnové debutové album Gemini (Captured Tracks) virginského hudebníka Jacka Tatuma, který po projektech Facepaint a Jack and The Hale přijal za své pseudonym Wild Nothing, podepsaný také pod předchozími 7“ Summer Hollyday / Vultures Like Lovers (14.12.2009) a Cloudbursting / Promise (05.04.2010) V případě Cloudbursting se jedná o úpravu druhého singlu ze snad čtyřplatinového alba Kate Bush Hounds of Love (1985).
Koncem července Wild Nothing vyráží s doprovodnou kapelou (Jeff Haley, Nathan Goodman, Michael Skattum) na evropské turné, jehož dvanáctou zastávkou se stane 5. srpna vídeňský Rhiz. Zde za jemných devět EUR lze poznat i tamní Goldsounz (Willhelm Show Me The Majorlabel). Lákavé. Co říkáte?

1. Your Rabbit Feet
2. Golden Haze
3. Take Me In

2 komentáře:

xxxxx řekl(a)...

Zdar,
tvůj blog sleduji nějakej pátek a musím tě za něj pochválit,jen tak dál!
měj se
Ps: Wild Nothing - Summer Holiday / Vultures Like Lovers
moc dobrej singl.
Gemini už mě moc nevzalo,to nový Ep si jdu právě poslechnout,dík za info.
serba

Jürgen DDR řekl(a)...

díky, díky a ještě jednou díky
j