sobota 20. prosince 2008

Zombie Zombie - A Land For Renegades (Versatile Records)



Ač se v Londýně právě objevilo zajímavé eponymní EP projektu Zomby (Hyperdub Records) a na únor přislíbili pittsburghští Zombi novinku Spirit Animal (Relapse Records), já se vrátím do první poloviny právě končícího roku, kdy u Versatile Records vyšlo debutové album electro-krautrockových Zombie Zombie. Bubeník Néman Herman Düne (zde Neman Cosmic), známý strahovské Sedmičce z FRANCOUZSKÉ kapely Herman Düne, společně s elekro-intelektuálem Etiennem Jaumetem (Flóp, The Married Monk) nahráli A Land For Renegades během léta 2006 v Saint-Ouen (Mains d’Œuvres), na které z předchozího jediného 12“ EP (Boomboomtchak Records) zařadili pouze skladbu Psychic Harmonia. První singl Driving This Road Until Death Sets You Free (12“) ze září ’07 dopnil svým remixem Joakim Bouaziz a pro následující Dog Walker, s Drums & vocals verzí a upravenou Texan Rangers (Danton Eeprom remix), se mohli fanošci natáhnout až letos v říjnu. Padesát odsýpacích minut sice může vyvolat na tvářích příznivců Neu!, Air a Propellerheads škodolibé úsměvy, ale po tak dlouhém odstupu se jedná o docela svěží příjemné album, jehož „nejlepší“ kousek Nightclubbing pochází z prvního sólového alba Jamese Newella Osterberga alias Iggyho Popa The Idiot (RCA), které natočil před třemi dekádami s Davidem Bowiem.
Pokud vás folkovější ulítlost Herman Düne kdysi v Praze oslovila (páté studiové album Next Year In Zion (10/2008 - Everloving Records / City Slang),

pak budete mít určitě pochopení i pro Zombie Zombie, i když typickou aktuální francouzskou kuchyni (vč. Kitsune) zrovna nemusíte.

No a pokud někoho Zombie Zombie oslovili, může je mj. doprovodit na lednovém Transmediale (09) festivalu v Berlíně. Toť vše.

Žádné komentáře: