úterý 10. ledna 2012

P.S. Hluboká nad Vltavou (CZ)



Nechci připomínat sexuální praktiky našich spoluobčanů ani trapné obhajování jistého policisty jeho nadřízenými, ale odkázat na české přísloví „Potrefená husa se vždycky ozve“.
Dle aktuálního vydání Českobudějovického deníku, popisujícím včerejší průběh zasedání hlubockého zastupitelstva ve věci rezignace (dnes již bývalého vrchního strážníka Městské policie) Karla Hubingera, prohlásil místostarosta Pavel Dlouhý mj. následující:

„Je mi trochu líto, že pan Hubinger pyká za mě.“
„Je to cílená mediální kampaň, která je jednoznačně zaměřena proti mé osobě.“


Komické, ale zároveň varovné je počínání také většiny zastupitelů, přítomných výše zmíněného jednání. Až na dvě výjimky se aktéři do debaty nezapojovali, maximálně zastávali oficiální názory vedení města. Smutný výstup jde i za zakládajícím členem místní organizace TOP 09, který do předvolebních slibů pro komunální volby (2010) prosazoval zrušení Městské policie a sám včera pro výkon funkce vrchního strážníka nabídl své dlouholeté zkušenosti coby bývalý kriminalista.

Jak nedávno pro rubriku MF DNES „Lidé od nás“ uvedla ředitelka Regionální agrární komory Jihočeského kraje (předseda: Ing. Pavel Dlouhý) Ing. Hana Hricová, :
„ Na Hluboké se mi líbí, protože tu je spoustu aktivit, které vás pořád nutí něco dělat (plavání, golf, tenis, cyklistika, bruslení, posilovny, lázně). Chodí tu spousta turistů, to abyste se učili nové jazyky a necítili se méněcenní. Kulturní život je tu také velmi bohatý, takže to chce mít stále přehled, do společnosti si kupovat nové šaty. Teď aby si člověk pořídil řidičák na loď, když tu máme ten přístav. Podle mě je to nejlepší místo k životu a doufám, že tu zůstanu.“
Ač část jejího vyznání mi připomíná levný reklamní leták, osobně rodnou Hlubokou n. Vlt. považuji stále za svůj domov. Domov, kde by se ale dýchalo mnohem lépe, kdyby nás neobklopovala společnost, která se za bolševika bála rudých hvěz a dnes „VIP“ státních poznávacích značek.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

"VIP" chudáčci .... OSTUDA!!