čtvrtek 15. listopadu 2012

NEVINNÉ KU_VY U SOUDU aneb kde se dle studie poradenské společnosti KMPG žije v Česku nejlépe (Hluboká n. Vlt. + Písek)


Jezdí hezky jihočesky


Tohle není scénář další filmové taškařice, ale přepis části odposlechů úředníků Městského úřadu v Písku Dany Martincové a Františkak Rychlíka, kteří měli na starosti vyřizování přestupků, a bývalého šéfa českobudějovického dopravního inspektorátu Václava Vališe. Rychlík měl žádat o úplatek při vyřizování přestupku v dopravě. Vališ měl Rychlíkovi a Martincové nabízet úplatek, aby ovlivnili projednání přestupku místostarosty Hluboké nad Vltavou Pavla Dlouhého. Vališ podle žalobce ovlivnil i vyšetřování nehody ředitele Motoru Jikov Miroslava Dvořáka (NE však bývalého hokejového reprezentanta ČSSR, jak je někdy chybně uváděno!!!!!)
Co také zaznělo při rozhovoru obžalovaných 23. 11. 2010 v kanceláři Městského úřadu v Písku mezi tehdeješím šéfem českobudějovického dopravního inspektorátu Václavem Vališem a píseckými úředníky Františkem Rychlíkem a Danou Martincovou:

Václav Vališ (V): „...já jdu s velkou prosbou...já myslím, že těžko se s tím něco udělá...mám tady jeden průser u vás...víš tvoje kolegyně..."
František Rychlík (R): „...já střílím hodně od pasu, ale my jsme tady měli inspekci několikrát."
V. „...to víš, že nechce přijít o řidičák...on řidičák neodevzdal...řekl, že ho v tu dobu nemá u sebe...řek, že ho zapomněl v druhým autě."
R. „...to víš, tady je to pod číslem, tady je to v prdeli."
R: „...hele, do toho musíme vtáhnout šéfovou...aby jí /kolegyni z přestupků Smolové/ to odebrala, aby si to nechala sama...počkáme, protože 1. prosince má ten David /David Hrach, bývalý šéf píseckého dopravního inspektorátu/ soud." 
V: „Nechte to ležet, jak dlouho to půjde."
R: „...poslouchej, jak si s Pavlem /Pavel Buček/...na přestupcích v Budějovicích na magistrátu?" – V: „To je bejvalej vyšetřovatel..." – R: „...já si právě myslím, požádat o to a přesunout to tam...a zmizí to...tohleto by bylo nejlepší řešení."
R: „...ještě nad věcí je tam pan inženýr Kosík" – V: „S Kosíkem jsem úplně..." – R: „no tak...ať si to veme k sobě a nechá to tam chvíli ležet, ticho a je to."
R: „...ale tam je potřeba to domluvit, aby to nedopadlo hůř, než to můžem udělat tady..."
- V: „Rozumím, rozumím, to já musím dojednat s ním...já za ním zajdu a hned ti řeknu."
- R: „Tak to zkus vyřešit do pátku, ona /Smolová/ tady v pátek nebude...ona je ve škole."
- V: „...jo, já ti do konce tejdne dám vědět."
R: /k Martincové/ „...já jsem říkal, nejlepší asi cesta by byla, abys to stáhla ty k sobě od ní... anebo jestli počkat, říkám, Venca, aby to zjistil u Kosíka...Pavla Bučka, aby to tam zlikvidovali, protože tam, když to přijde, oni si to stáhnou hned... tak to můžou hned zlikvidovat, ale co my tady, když to máš zaznamenaný ...ale nejdřív se tam musíš domluvit." – V: „...no to samozřejmě."
R: /k Martincové/ „...anebo to risknem a uděláme to, mě je to jedno, mně důchod nevemou, ale horší co bude s tebou..." – Martincová: „...no."

R: „...Dlouhý, Pavel Dlouhý, kdo to je?"
V: „No kníže, ne, mu říkají, z odéesky"
R: /k Martincové/ „Hele Danuš, mám tu problém...jde o novodobého knížete, jak jsem tady z toho vypozoroval... Pavel Dlouhý... má dlouhý prsty a proto za něj jde Václav orodovat." – V: „a pomáhá lidem... to, co on udělal pro Hlubokou, to by v životě Hluboká neměla..."


O kolegyni Smolové:
R: „...tady je nejhorší, že jsem řek, že tady s ní nebudu a na konci února končím...šéfová končí v únoru a já končím...jak my odejdem, tak ona to rozjede, to je právě to na hovno."
R: „...ale je to /předjednat a postoupit/ nejschůdnější, protože tady s tou krávou nevíš, co ona udělá."
R: „...v únoru odejdem a co?...a ona začne, přijde sem ňákej parchant..."
O nabídce „protiplnění":
V: „...tě ubytujem, vole, na tejden na Hluboký, kdy budeš chtít... jemu tam patří všechno... já ti jen říkám, že to jsou možnosti z druhý strany..."
V: „Přijedeš na Hlubokou, dáme si tam pořádnej oběd... s Pavlem."
V: „...já vím, že je to rizikový jako kráva, ale kdyby to šlo ve spolupráci s tvojí šéfovou nějak udělat, tak potom se domluvíme na... ty nestřílíš? To by sis střelil něco v oboře na Hluboké... rozumíš, v dnešní době není problém zařídit prakticky všechno, kdyby si v tom dokázal něco vymyslet..."
R: /k Martincové/ „...prej nás tam pozvou na zvěřinu" – V: „není problém, my vám tu zvěřinu i přivezem... vám zavezem mrazáky..."

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Vališ už byl dřív odsouzený za autokšefty - k...a