úterý 5. února 2013

Minny Pops / Pavlov's Children (O Genesis Recordings)



Koncem listopadu došlo v londýnském The Lexingtonu k pozoruhodné konfrontaci. Během jediného večera se na jednom pódiu setkaly kapely, které ač přicházejí se svými prvními singly, časově se velice rozcházejí.
Rishi Shah a Thomas LaRoche zastupují mladší Pavlov's Children, jejichž dvojáčkový 7" Little Douglas / Repeat Prescription (producent Paul Woolford aka Bobby Peru) pochází z dva roky starého dema (100 kazet), realizovaného tehdy společně se skladbami Exotic Lover a The Olive Grove vlastní značkou Research Laboratories. Velmi nadějná experimentální elektronika z Londýna, která své "idoly" Minny Pops uvedla více než důstojně.
V případě "vrap" singlu Waiting For This To Happen / Glisterring jde sice také o velmi očekávanou novinku, ale po dlouhých třiceti letech. Amsterdamská legenda totiž vznikla už na sklonku sedmdesátých let, kdy undergroundovou scénou proplouvala nová vlna s post-punkem. Za připomenutí rozhodně stojí tituly Drastic Measures, Drastic Movement (1979 Plurex), Sparks in a Dark Room (1982 Factory Benelux) a Vánoce 1981, kdy odehráli svůj poslední koncert. Když předloni oznámili comebackové album Standstill to Motion, což byl jen live záznam (Melkweg, 19.3.1981) a termín výročního vystoupení, vstoupil frontman manchesterských The Charlatans Tim Burgess na trh s vlastní značkou O Genesis Recordings. Labelem, který s hostující Nik Void z Factory Floor nepodpořily jen oba znamenité singly, ale i celkovou VÝBORNOU v The Lexingtonu.

P.S.
Tajné zdroje prozradily, že aktuálně kvintet Minny Pops (Wally van Middendorp - zp, Wim Dekkers - kl, Pieter Mulder - bas , Mark Ritsema - kyt, Thomas Myrmel - prog) chystá pro Factory Benelux pátou studiovku. Zda-li je to pravda, máme se nač těšit!   

Minny Pops
A. Waiting For This To Happen
B. Glisterring

Pavlov's Children
A. Little Douglas (4:44)
AA. Repeat Prescription (4:42)



Žádné komentáře: