pátek 5. dubna 2013

David Bowie - Depeche Mode - Suede ( LP 2013, řazeno zatím abecedně)



Podobně jako letošní My Bloody Valentine, či Nick Cave& The Bad Seeds, tak i tři dnešní soutěžící přicházejí s novinkami, vykrádajícími už jen vlastní minulosti. Posluchači všech pěti, resp. třech níže uvedených titulů se tak ocitnou pro někoho v naprosto nepochopitelné minulosti, kdy neexistoval internet, informace „globálně“ šířilo jen pár "odborných" časopisů a 120 minut Paul Kinga na MTV patřilo k tzv. alternativě :-))
Takže, před sebou mám tři "aktuální" alba, které dokonale uhranou asi jen ty nejvěrnější (Mardoša - Kománková – Dědek) fanoušky, za sebou jednotlivé poslechy. Dodávat informace o soutěžících nemá smysl snad ani pro ty nejmladší, a tak bez zbytečného protahování (třeba zad) přistoupím k vyhlašování vítězů.
Na krásné třetím místě se s počtem  sedmnácti skladeb a upraveným obalem desky Heroes (1977) umístil už dávno ne (ůdajný) vizionář David Bowie a jeho čtyřiadvacítka The Next Day. Gratuluji a dodatečně posílám květinku k nedávným šestašedesátinám.
Bez křečí, ale jinak stejně příjemně stravitelné se jeví „předělávky“ z desek Dog Man Star (1994) a Coming Up (1996) služebně nejmladších Suede (24). Zasloužená druhá pozice pro šestou studiovku Bloodsports a jejich nejen holkami stále obdivovaného Andersona. Uvidíme se 16. listopadu v Lucerně, kde jim budou předskakovat nadějní Teleman.
Tramtadadada
A je to tady, ... místo první obsadilo album ……(chvilka napětí)…… DELTA MACHINE!!!!! Ano, letos třiatřicetiletí Depeche Mode vsadili na třinácku a odnášejí si (mé) nejvyšší ocenění. Ač se comeback roku měl dle odborné kritiky odehrávat na zcela jiné adrese, patří právě tomuto basildenskému triu, kterému se po mnoha a mnoha letech konečně vrátil ještě titul „STARÝ DOBRÝ DEPEŠÁCI“. Ač se opět jedná jen o vylouhavané šlágry z desek Violator (1990) a Songs Of Faith And Devotion (1993), zakládám Delta Machine mezi jejich nejzásadnější nahrávky, které kdy tihle páprdové sestříhali.  
P.S.
Škoda že DM nejedou malé klubové koncerty. Jednalo by se totiž o největší událost první poloviny 21. století!


Depeche Mode – Delta Machine (Columbia / Mute)
CD1
01. Welcome To My World
02. Angel
03. Heaven
04. Secret To The End
05. My Little Universe
06. Slow
07. Broken
08. The Child Inside
09. Soft Touch/Raw Nerve
10. Should Be Higher
11. Alone
12. Soothe My Soul
13. Goodbye
Bonus CD2
01. Long Time Lie
02. Happens All The Time
03. Always
04. All That's Mine

Suede – Bloodsports (Warner Music)
01. Barriers
02. Snowblind
03. It Starts And Ends With You
04. Sabotage
05. For The Strangers
06. Hit Me
07. Sometimes I Feel I'll Float Away
08. What Are You Not Telling Me?
09. Always
10. Faultlines

David Bowie – The Next Day (Columbia / ISO Records)
01. The Next Day
02. Dirty Boys
03. The Stars (Are Out Tonight)
04. Love Is Lost
05. Where Are We Now?
06. Valentine’s Day
07. If You Can See Me
08. I’d Rather Be High
09. Boss Of Me
10. Dancing Out In Space
11. How Does The Grass Grow?
12. (You Will) Set The World On Fire
13. You Feel So Lonely You Could Die
14. Heat
Bonus Deluxe CD Tracks:
15. So She
16. Plan
17. I’ll Take You There



2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Moc jsem tomu nevěřil, ale přesto jsem také zjistil, co se obecně tvrdí o nové desce Suede - na první poslech nevýrazné a prázdné, pak další poslechy lepší a lepší, - ani za zmiňovanými alby příliš nezaostává. Líbí. (Bowieho nemám ani odvahu si pouštět.) V.

Jürgen DDR řekl(a)...

ale i to zeleno-modroočko celkem ujde, jen ODVAHU!