středa 3. dubna 2013

Tear Talk - Breathe EP (Bleeding Gold Records)



Liverpoolským Tear Talk se povedlo to, co před čtyřmi lety jiné teenagerské čtveřici - The XX. Natočit fantastický singl, kterým si určitě neomotali jenom MNE (NME zatím NE, ale to je jen otázka času, kdy též). Jmenuje se B R E A T H E, druhou stranu okupuje znamenitá Only Illusions a jako digitální bonus objevíte další perlu Parralel. Zkrátka magická konstelace atmosferického indie-popu a hvězdného lesku The Cure a MBV, překonávající  v mnohém i zmiňované - dnes už trio. Co víc si přát, že? Snad jen k doplnění jejich diskografie připostáhnou "pokusné" EP Port Sunlight (1/2012), podpořené stejně jako aktuální 7"(300 ks) kalifornskou značkou Bleeding Gold Records a právě doma u Edils Recordings vycházející split s Death Masks.  
B R E A T H E patří 100%, protože dokonalejší snad už býti ani nemůže. Neopustí-li Josh Miller (zp, kyt, text) a zbytek TEAR TALK (Luis Winder - kl, Iain Currie - bicí, Thomas Manning - bas) své krásně smutné stíny vrhající iluze, oplatí Weird Dreams už hodně brzy jejich loňskou přívětivost.  A tomu věřte, že dlouho čekat nebudete!

A1. B R E A T H E (04:50)
B1. Only Illusions (05:22)

digital bonus - Parrarel (04:56)


1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Z podobného ranku Ti mohu, Jiří, jakož i ctěným čtenářům pouze doporučit skvělé letošní Strange Pleasures od Still Corners (Sub Pop), možná o něco popovější a osmdesátkovější, ale zas tam pěje žena, což já raději. V.