sobota 24. srpna 2013

Národní debilismus nebezpečně posiluje


Desítky nápisů jako Národ rovně, Nevybočuj z řady! Víš proč jsi tu? Ty jsi malý jedinácek, se v sobotu ráno objevily na komunikacích v Českých Budějovicích, kudy odpoledne půjde protiromský protestní pochod. Nápisy mají symbolizovat nesouhlas s odpolední demonstrací. Na chodníky je za svítání napsali členové iniciativy Budějovice proti násilí. Jejich aktivitu podpořil i rektor Jihočeské univerzity Libor Grubhoffer.
"Zvolili jsme velmi mírumilovný a klidný protest proti pochodům, protože preferujeme nenásilí a upřímnou snahu na změně pracovat," řekla za iniciativu Radka Doležalová. Dodala, že osoby, které se na tvorbě nápisů podílely, nehodlají v sobotu odpoledne jakýmkoliv způsobem narušovat protestní pochod. Nápisy jsou prý lehce umyvatelné a jejich autoři podle Doležalové slíbili, že je nejpozději do jednoho měsíce odstraní.
(text Aktuálně.cz)

1 komentář:

Jürgen DDR řekl(a)...

Karel Schwarzenberg dnes prostřednictvím svého facebooku:

"Očividně se na mnoha frontách vracíme do minulosti. Tentokrát ne do let komunismu, ale do minulosti Protektorátu Čechy a Morava. Jako v tehdejší době znovu vystupují lidé, kteří chtějí vyloučit z pospolitosti
některé občany naší země, útočí na jejich děti, obydlí a majetky. Tento vývoj událostí je velice smutný. Měli bychom mít v paměti, kam vedla štvaní proti jedné skupině obyvatel, tak jak jsme svědky u dnešních protiromských akcí.
Každý z nás má občas s někým potíže. A přiznávám, že je máme i my s nimi a naopak oni s námi. To ale neznamená, že máme přejít k jazyku nenávisti. Následky mohou být opravdu hrozné a to nejen pro jednu menšinu,
ale pro nás všechny."