úterý 6. srpna 2013

These New Puritans - Field of Reeds (Infectious Music)



Když před šesti lety téhle kapele vyšel debutový singl Now Pluvial, jistá LENE ji okamžitě zařadila mezi podprůměrné jepice. Názor připomínající odborníka Balvína se díky jejich talentu naštěstí nenaplnil, v roce 2010 vydali fantastické album Hidden, podpořené dokonce i pražskými filharmoniky a od konce června můžeme my všichni These New Puritans jásat nad třetí studiovkou Field of Reeds (Infectious Music), spoluprodukovanou  Grahamem P. Suttonem. O dvě vrstvy více obohacenou složitost s mnoha "sluchátkovými" poklady, vycházející z nebojácného propojování klasické a moderní hudby s budoucími trendy, jejichž klíč nalezneme v hlavě Jacka Barnetta. Dovolím si tvrdit geniálního skladatele, patřícího právem mezi jména jako Philip Glass, či Yann Tiersen.  
Filmově okouzlující Field of Reeds nestojí o místa v hitparádách a povrchní posluchače. Patří mezi mistrovská díla, kde se upřímná láska k hudbě prolíná s experimenty a přitom si TNP (George Barnett / Thomas Hein / Jack Barnett) zachovávají své charakteristické rysy. Zde poprvé i bez Sophie Sleigh-Johnson, kterou "nahradila" jazzová vokalistka Elisa Rodrigues s dlouhou řadou slavných umělců (Phil Brown, Adrian Peacock, Matthew  Cooper, Nicholas Ellis, ...).

1.  This Guy's in Love With You (3:02)
2.  Fragment Two (4:34)
3.  The Light in Your Name (6:03)
4.  V (Island Song) (9:16)
5.  Spiral (6:03)
6.  Organ Eternal (5:31)
7.  Nothing Else (7:49)
8.  Dream (4:14)
9.  Field of Reeds (6:28)

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Všichni stojí o místa v hitparádách a povrchní posluchače, Jiří!:) Ha, když jsem slyšel TNP v ulicích z jednoho klubu v Myslowicích (věčná škoda, že se OFF přesunul do Katowic), tak už jsem je měl za posmrtnou kapelu, špaténka.(Viděl jsem to stejně jako LENE:)) Hidden jsem neslyšel, ale tohle je vážně dobré, připomíná mi to skvělé Australany A Dead Forets Index a Palleta. V