středa 27. listopadu 2013

Teeth Of The Sea - Master (Rocket Recordings)



A tuhle znáte?
"Víte co dělá metalovej trumpetista, když se ztratí ve vesmíru? Poslouchá Teeth of the Sea"
Dobrá, co? Jen bych ještě dodal, že MASTER. Dlouhoočekávané třetí studiové album, které stejně jako všechny jejich předchozí desky (Orphaned By The Ocean 2009, Hypnoticon EP 2010, Your Mercury 2010) podpořily angličtí Rocket Recordings.
Kapela vznikla zhruba před sedmi lety a až na původního bubeníka Johna Hirsta je povětšinou známa ve složení Mike Bourne / Jimmy Martin / Sam Barton / Mat Colegate. Svým paranoidním post-rockem se však fanouškům "odmlčela" hned po vydání velmi silně přijatého druhého alba Your Mercury a kromě "předehřívajících" koncertů přicházely od Teeth of the Sea zprávy víceméně filmové. Hudebních doprovodů, resp. pocty se tak např. dočaly postapokalyptický snímek Doomsday (Neil Marshall), vesmírná klasika 2001-A Space Odyssey (Stanley Kubrick) a letos premiérově uvedený válečný horor A Field In England (Ben Wheatly). S novinkou MASTER tak možná očekávají reflexi některého z nejen výše uvedených režisérů, protože s množstvím strašidelně nádherných synth-kosmických zvuků, mazané psychedelie a "ukrytých" mejdnovských sólíček třicetikilového Jimmyho Martina tu motivů pro vznik fascinující podívané je bohatě. 
MAJSTRštyk za 99%


A1. Leder (00:37)
A2. Reaper (06:46)
A3. The Servant (04:22)
A4. Black Strategy (07:18)
A5. Pleiades Underground / Inexorable Master (05:03)

B1. Siren Spectre (08:20)
B2. Put Me On Your Shoulders So I Can See The Rats (02:32)
B3. All Human Is Error (04:43)
B4. Responder (10:43)

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

krásná fotka, doufám, že se neurazíš, ale trochu tam vypadáš jak Jarda Rudiš:) V

Jürgen DDR řekl(a)...

kdo je jarda rudiš?

Anonymní řekl(a)...

http://www.google.cz/imgres?imgurl=http://paris.czechcentres.cz/public/galleriehttp://paris.czechcentres.cz/cs/program/detail-akce/lecrivain-tchque-jaroslav-rudis-au-salon-litteratu/