úterý 24. května 2016

FREE DIM FEST 2016 (Tábor, CESTA - Ctiborův mlýn, 28.05.2016)






Již tento víkend, resp. v sobotu od 15.00 do 22.00 hod., proběhne v původním Haldanově mlýně v Táboře, (dnes Ctiborův mlýn - CESTA žije) v pořadí snad už šestnáctý ročník FREE DIM FESTivalu, jehož letošní DIY program mj. zahrnuje .... -  viz. níže uvedené oficiální znění pořadatelů (vstupné 200 Kč):

Mutiny on the Bounty fungují 11 let a za tu dobu se dost proměnili, nejenom hudebně, ale i personálně. Trochu se odklonili od posthardcore alá At the Drive-in a spíš nám servírují taneční math rock, ten co hrávali Foals, než jim stoupla sláva do hlavy a který teď MOTB dotáhli k dokonalosti na novém albu Digital Tropics. Ani za dekádu se však nezměnila jejich touha překračovat žánry a naživo hrát s absolutním nasazením. Jako partnery na turné si je vyzali například 65 Days of Static, Russian Circles nebo Maps & Atlases.

GATTACA (hardcore/crust,/punk, cz)
Maso je pořád vražda a mléko znásilnění!

V0NT (ebm/rave/punk, cz)
Haters gonna hate, ravers gonna rave!
Na hc/punkové scéně, odkud přichází Šaman a Marek Zeman tvořící V0nt, není moc zvykem nějak výrazně vybočovat ze zajetých kolejí. Přesně tohle ale V0nt udělali – z Remek si nesou texty o zmaru a ponořit se ještě víc do temnoty je pro ně hračka. Vlastně mají k synťákovému darkwaveu a hororovým obrazům s obrácenými kříži mnohem blíž, než by se mohlo na první pohled zdát,“ říká Miloš Hroch z Radia Wave.



YC-CY (swi)



 

Žádné komentáře: