neděle 18. prosince 2016

PRIESSNITZ & TATA BOJS - Koncert pro (NEJEN) šumavskou divočinu #7 (Lucerna Music Bar Praha, 18.01.2017)




Přeposílám pozvánku na v pořadí SEDMÝ Koncert pro šumavskou divočinu, který s vloženým adverbiem NEJEN tentokrát přivítá kapely Priessnitz a Tata Bojs. Především ta první přiveze z Jeseníků VYNIKAJÍCÍ "rozlučkově" album Beztíže, které  7. října vyšlo u Supraphonu. U stejného labelu, kde přesně o rok dříve realizovali svůj devátý titul A / B "Tatáčí" z pražské Hanspaulky. Jo, a pokud ještě nemáte vánoční dárek pro vaše  kamarády, kterým nejsou lhostejné lži některých našich politiků (napříč "spektrem" politických stran) kolem NP Šumava a navíc chtějí podpoříit Jirsou a jemu podobnými komiky (Zeman, Zahradník, Dlouhý, ...) nazývané "ekoteroristy" z Hnutí DUHA, pak šáhněte třeba po cenově zvýhodněných vstupenkách za 214 Kč (cena na místě 340 Kč). A protože tahle akce bude jistě brzy VYPRODANÁ, tak si trochu (víc) pospěšte!!



Pozvánka s textem Česká divočina:
Jak mnozí víte, 2. prosince poslanci a poslankyně v Parlamentu velice slušnou většinou konečně schválili novelu zákona o ochraně přírody v ČR, a to včetně nových pravidel péče o národní parky. Je to dobrý a potřebný zákon. Sněmovna jím potvrdila cíl ponechat nejméně polovinu rozlohy našich národních parků divoké přírodě tak, jak je ve světě běžné (protože potřebné), a také doplnila úplný zákaz rozprodeje veřejných (státních/obecních) pozemků na území národních parků, čili už nebude možné je převádět do rukou spekulantů.
Takže je vyhráno, říkáte si? Ano, důvod k radosti to skutečně je, ovšem zatím jen malý a dočasný. Protože teprve až když zákon schválí také Senát (bude hlasovat právě teď v lednu) a následně podepíše prezident, dostane divočina v našich národních parcích skutečně šanci, kterou potřebuje. Je to důležité! A tak prostřednictvím koncertu tentokrát spolu s Priessnitz a Tata Bojs apelujeme na senátorky a senátory, aby dobrý zákon podpořili a doplnili do něj také záruky, že rozšíření míst pro divokou přírodu proběhne v národních parcích v brzkém termínu a začne se s tím ideálně hned a ne třeba až za padesát let.
Vy svou podporu můžete vyjádřít právě třeba svou osobní účastí na tomto již sedmém KONCERTU PRO ŠUMAVSKOU DIVOČINU (tentokrát s podtitulem NEJEN PRO NI), nebo třeba podpisem petice za dobrý zákon o NP Šumava (najdete např. na www.hnutiduha.cz/petice), pokud jste jej dosud nepřipojili. Anebo svému senátorovi či senátorce rovnou napište nebo je nejlépe přímo v Senátu navštivte a řekněte jim, co od nich stran projednávání daného zákona očekáváte.
Koncerty pro divočinu podporujeme dlouholeté aktivity Hnutí DUHA a zároveň bychom rádi, abychom divočinu my lidé, bežní občané, mohli vidět a prožívat nejen v národních parcích. Proto také podporujeme projekt Česká divočina, který hledá další místa pro divokou přírodu.

Žádné komentáře: