čtvrtek 26. září 2019

Zvíře jménem Podzim - Září (Indies Scope)


Jakub König je textař, blogger, podporovatel šumavské divočiny, copywriter, flipbooker (Když piješ ...), autor komiksu (Anjel) a knih (NAty, Zvíře jménem Podzim), z nichž ta druhá navazuje na eponymní LP debut Zvíře jménem Podzim (11/2017 Indies Scope), reprezentující jeho hudební tvorbu (Kittchen, ex-Obří broskev). Coby ZJP spolupracuje opět stejně jako v Kittchen s Aid Kid a Tomášem Neuwerthem, které v této podzimní lásce doprovází dalších čtrnáct spřátelených duší (Marie Kieslowski, Marie Puttnerová, Terezie Kovalová, Ondřej Mataj, ...). Rozlučková a vlastně neplánovaná dvojka Září vyšla 21. září a oproti jedničce mnohé fanoušky tohoto barokního orchestru překvapí. S výběrem slovenského producenta s londýnským titulem (SEA Institute) Jonatána Pastirčáka (aka Pjoni, Isama Zing), se nahrávka díky jeho experimentální elektronice posunula do světových lovišť, kde na český "elektropop" těžko narazíte. Ono totiž tohle Září plné jemných pocitů, naděje a "primitivních" sdělení je tak výjimečné, že na podobně fascinující tuzemskou nahrávku jsem letos zatím nenarazil.
Křest alba v kompletní "orchestrální" sestavě, doprovázený německou písničkářkou Juné Cocó, proběhne 1. listopadu v pražském Paláci Akropolis (EuroConnections) a vedle CD nosičů si snad už odnesete i jeho vinylovou verzi.
Takže doporučuji všemi dvaceti, a to nejem posluchačům souborů Zrní, Dalekko, Priessnitz, Bratři Orffové, Lenka Dusilová & ... a Houpací Koně.

P.S.
Níže uvedený klip k písni Černou (LP č.1) uslyšíte i v úspěšném českém filmu Úsměvy smutných mužů, který podle knihy Josefa Formánka natočil Dan Svátek.

01. Září (02:5)                                     
02. Vlčí srdce (04:38)                     
03. Malej Měsíc (06:21)                                                
04. Psí sny (02:47)                                            
05. Zářící (07:59)              
06. Podzimní pes (02:47)                                              
07. Nejsme sami (04:17)                                                
08. Potápějícím (04:58)                

             



Žádné komentáře: