pátek 7. dubna 2023

Bosco Sacro - Gem (Avantgarde Music)

 

Legenda vypráví, že zahradu, resp. park příšer Sacro Bosco si nechal vybudovat pod vlastním hradem italský vévoda a mecenáš umění Vicino Orsini (Pier Francesco Orsini) z důvodu, aby přešel smutek po smrti své manželky Guilie Farnese. Po pěti stoletích tyto záhadné stavby a sochy, patřící k nejsugestivnějším příkladům pozdně renesančního umění v Itálii, "ožily" už např. díky švédské umělkyni Anně von Hausswolf, po které aktuálně přichází i další projekt u nás dobře známé skladatelky Giulie Parin Zecchin (zp), odkazující svým přehozeným názvem právě na zalesněné údolí Sacro Bosco. Po její české stopě Julinko, tvořené s Carlem Venezianem (Robox, autor obalu Gem) a tuzemským labelem Stoned to Death, nyní propojila duo Tristan da Cunha (Francesco "Altaj" Vara - kyt, Luca Scotti - bicí) s projektem The Star Pillow (Paolo "Diamon" Monti - kyt) a za asistence producenta Lorenza Stecconiho vzniklo debutové album Gem (Avantgarde Music), spojující všechny minulé zkušenosti každého ze zúčastněných hudebníků do nového výrazového jazyka. Jeho magicky pomalé tempo je prodchnuto meditativním klidem, zakořeněným v doom-ambientních a trip-hopových "kontaktech" s přírodou a jejími úžasnými krajinami. Duchovní cesta hledající ztracený pocit sounáležitosti s našimi hlubokými a impulzivními kořeny, na které vás dost možná čeká návrat do stavu existence - vlastního pochopení.
 
V rámci probíhajícího italského a evropského turné představí Bosco Sacro své hutné a emociální LP GEM také16. dubna v Praze (společně s Goddess Limax Black v Punctum- Krásovka) a o den dříve v Linci, kde je v tamním klubu KAPU doprovodí německé hvězdy CAVA, Doc Flippers a ONYON.
 
A1. Ice Was Pure (03:50)
A2. Be Dust (07:51)
A3. Fountain of Wealth (05:14)
 
B1. Emerald Blood (07:05)
B2. Les Arbres Rampants (05:36)
B3. Bosco Sacro (02:20)


 

1 komentář:

Unknown řekl(a)...

Dear Jürgen,

I have a (7" and digital) release coming out in mid-June. Do you accept submissions via email, or do you prefer hardcopy? I'm trying not to litter. Thanks.

Best regards,
Kris
(delta.park.band@gmail.com)