neděle 23. dubna 2023

Post-hudba, Cora Line, něco něco, Gordian Stimm (28.04.2023 Č. Budějovice)

 


Těžký výběr budou mít v pátek 28. dubna fanoušci nezávislé hudby v jihočeské metropoli. V ten den se totiž překrývají dvě hudební události, kterých by se mnozí rádi zúčastnili současně.

V rámci 11. ročníku festivalu živé kultury Literatura žije! vystoupí v českobudějovické Žižkárně delegáti z Prahy, a to pop-elektroničtí písničkáři něco něco (skvělé 2. LP Útržky - 8/2021 Divnosti) a elektronické duo post-hudba, které aktuálně vydalo třetí a za mě doposud nejlepší studiové album My všichni tady a teď (2/2023 Full Moon Forum), na kterém se songwriter Dominik Zezula s producentem Tomášem Havlenem věnují realitě životů dnešních třicátníků. Mimochodem, další krásné překvapení v podobě zpěvačky a producentky ukrajinského původu Dany Faltusové alias DMITRIEVNY (vynikající LP Parazit - 7/2022 Interslavic) si mohou návštěvníci "literárních kasáren" užít hned následující večer.

Zhruba dvacet minut rychlé chůze vás pak dělí od prostoru Světadílna, kde můžete v pátek zastihnou jeden z posledních společných koncertů evropského turné, na kterém se potkalo temně ambientní (live)duo mnichovské(ho) aktivistky (Safer Spaces, LGBTQ+, Dust Booking) Hannah Louve Benedum Cora Line, přivážející debutové MC album The Phosphorus Account: Pt. I (9/2022 Trace In Maze Records), s leedským performerem a producentem Maevem Westallem z kapely itoldyouiwouldeatyou, jehož aktuální "orientaci" ukrývá experimentální projekt Gordian Stimm. Jeho emotivní a dramatickou tvorbu plnou niterních textů, intenzivně promítaných do živých vystoupení, prezentuje především loňské EP Distress Signal (11/2022 STIMMUNG) a snad už brzy dostupné Within Without Love And / Or Sex


 


 

Žádné komentáře: