úterý 2. ledna 2024

KITE - Don't Take The Light Away / Remember Me (Dais Records)

 


Tak jsem mu napsal a on mi ho přinesl, Ježíšek boží. Debutový, v Česku lisovaný sedmipalec pro americké Dais Records, což je vůbec první produkt švédského dua KITE, vycházející mimo jejich rodné Švédsko (znáte to, Saga Norénová policie Malmö), resp. skrz značku Astronaut Recordings
Ač se KITE pohybují na hudební scéně již od roku 2008 (jednotlivě ještě déle), kdy započali sérii šesti Kite EP (I, II, III, IV, V, VI), tak kromě záznamu z dvakrát vyprodaného koncertu v roce 2019 Kite at the Royal Opera (10/2020) nevydali ještě ani jediné album. Své elektronické libůstky s touhou po melodii spojují s temnými pocity ze špatným směrem se ubírajícího světa a z lhostejnosti většiny jeho rezidentů. To vše ale s jistou nadějí, o které je i jejich doposud asi nejnaléhavější singl Don't Take The Light Away, doplněný novou verzí šest let staré skladby Remember Me.
Vedle vinylové verze se můžete navíc těšit na remixové úpravy, pro které si zpěvák Nicklas Stenemo (Melody Club, The Mo) a hráč na klávesové nástroje Christian Berg (Småland, Wind & Fire) vybrali Kontravoid, Randolph & Mortimer, Pelada a projekt Jimmyho Monella Mr. Monell, jehož partnerka Emmy Nylén (aka EMMON) dorazí v srpnu do Prahy na Prague Gothic Treffen, kde by KITE byli určitě nemalým tahákem.   
 
7" 
A. Don't take the light away (05:59)
B. Remember Me (08:05)
 
bonus download
3. Don't take the light away - Mr. Monell Remix (06:59)
4. Don't take the light away - Randolph & Mortimer Remix (06:42)
5. Remember me - Kontravoid Remix (05:42)
6. Remember me - Pelada Remix (05:09)
 
 

Žádné komentáře: