pátek 17. května 2024

Miranda Sex Garden - Valentine EP na Wave-Gotik-Treffen

 

Po středeční "předpremiéře" v KOHI-Kulturraum vystoupí dnes moje platonická láska Katharine Blake na 31. ročníku Wave-Gotik-Treffen (Schauspielhaus), kam přiveze své dítě Miranda Sex Garden. Přesně to, které před 34 lety  pojmenovala dle Burroughsova románu Lístek, který explodoval, přibližujícího kulturní, duchovní a politický boj, odehrávající se ve vědomí bytosti na této planetě. Jak aktuální!!
Vedle Mediæval Bæbes a projektu The Witching Tale, který tvoří se svým partnerem Michaelem J Yorkem (Coil, Current 93, The Utopia Strong, ..), stojí především právě za jednou z nejslavnějších MUTE kapel počátku devadesátých let, která v rámci Mute Night doprovodila v pražské Pyramidě (9/1994) Mobyho s Inspiral Carpets. Kdo nezažil, neuvěří.
Po druhé resuscitaci MSG v londýnské Stovce (7/2022) vyšlo před měsícem nové EP Velventine, na které můžete narazit třeba dnes v Lipsku, kde paní Blackeovou (zp/kl/housle) doprovodí jak původní, tak i zcela nové tváře. Trevor Sharpe (bicí/Minty/The Servant), Teresa Casella (bas/ Mediæval Bæbes, Wasted Youth), Kavus Torabi (kyt/The Holy Family/Gong), Bev Lee Harling (housle, Mediæval Bæbes, Rogall & The Electric Circus Sideshow) a personálně nejmladší Justine Armatage (kl/The Cesarians).
Kultovní MSG prezentace středověkých a renesančních madrigalů z 15.-16. století, zabalená do experimentálních vrstev (gothic rock, ambient, industrial, neo-classical) je zpět a my si jen přejme, aby nás Miranda Sex Garden přenesla do jiných světů i u nás. Třeba prostřednictvím Prague Gothic Treffen.

 
01. Valentine (06:21)
02. Sex Garden (05:14) 
 



Žádné komentáře: